Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Γιατί ανακαλεί 30.000 οχήματα που εξήγαγε στην Κίνα η Tesla; - Τι συμβαίνει στη Νεβάδα με τις μπαταρίες

Γιατί ανακαλεί 30.000 οχήματα που εξήγαγε στην Κίνα η Tesla; - Τι συμβαίνει στη Νεβάδα με τις μπαταρίες
Η εταιρεία ανακαλεί οχήματα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 17 Σεπτεμβρίου 2013 και 15 Ιανουαρίου 2018

Σε μια απρόσμενη κίνηση προχωρά η Tesla, καθώς σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει τοauto.hindustantimes.com, η εταιρεία ανακαλεί περίπου 30.000 αυτοκίνητα Model S και Model X που εξήχθησαν στην Κίνα εξαιτίας προβλημάτων με τις αναρτήσεις.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακαλεί οχήματα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 17 Σεπτεμβρίου 2013 και 15 Ιανουαρίου 2018. Υπάρχουν δύο διαφορετικά ελαττώματα στις αναρτήσεις και κάποια από τα οχήματα που ανακαλούνται πιθανώς να έχουν και τα δύο.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια αρνητική εξέλιξη, λαμβάνοντας υπόψη τον έντονο ανταγωνισμό που σημειώνεται στην παγκόσμια αγορά των αυτοκινήτων.

Περί μπαταριών

Κατά τη διάρκεια της Ημέρας Μπαταρίας που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2020, ο Elon Musk παρουσίασε διαφορές καινοτομίες της Tesla, όπως το 4680 Cell και το νέο Model S Plaid. Ωστόσο, αυτό που δεν έγινε κατανοητό και σαφές, ήταν ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εμφανίστηκαν δύο εκπρόσωποι αμερικανικών εταιρειών (Livent και Albermarle) που συμμετείχαν στην εξόρυξη λιθίου, κάτι που δεν κολλούσε με την όλη κατάσταση.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, η εταιρεία φαίνεται να αγόρασε 40 εκτάρια γης στη Νεβάδα και πολύ πιθανόν να προορίζεται για εγκαταστάσεις που θα διυλίζεται το λίθιο. Ωστόσο υπάρχει μία ακόμη σημαντική παράμετρος στο όλο ζήτημα, οι άδειες εξόρυξης για να εγκριθούν ενδεχομένως να χρειαστεί να περάσουν μερικά χρόνια, λόγω της γραφειοκρατίας και των πολύπλοκων διαδικασιών.

Περισσότερες όμως απαντήσεις σε όλα αυτά θα δώσει ο ίδιος ο χρόνος και οι κινήσεις των αρμοδίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης