Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Σφοδρό το β΄κύμα της πανδημίας - Χρήση μάσκας παντού - Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ

Μητσοτάκης: Σφοδρό το β΄κύμα της πανδημίας -  Χρήση μάσκας παντού - Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ
Σε ισχύ από τις 6 το πρωί του Σαββάτου τα νέα μέτρα - «Δεν είναι επιλογή μου το lockdown», είπε ο πρωθυπουργός
Καθολική χρήση μάσκας, «νυχτερινή καραντίνα» και εντατικοί έλεγχοι. Αυτό είναι το πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά το διάγγελμά του, με το οποίο απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό, προκειμένου να περιγράψει την ανησυχητική κατάσταση λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων κορωνοϊού.
«Το δεύτερο κύμα είναι σφοδρότερο, είμαστε καλά προετοιμασμένοι όμως αυτό δεν αρκεί.
Οι επόμενοι μήνες προβλέπονται δύσκολοι» ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά το διάγγελμά του.
Το νέο «κύμα παρεμβάσεων» με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού στην χώρα μας, έρχεται μετά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων και έπειτα από τις διαδοχικές συσκέψεις που είχε ο πρωθυπουργός με τους ειδικούς επιστήμονες.
 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το διάγγελμά του, αναδεικνύοντας όλες τις πτυχές της πανδημίας και τα δεδομένα που αφορούν την χώρα μας, ανακοίνωσε τα μέτρα τα οποία, όπως ξεκαθάρισε θα εφαρμοστούν σε περιοχές με έντονο το αποτύπωμα των κρουσμάτων.
Ο εφησυχασμός και ο συγχρωτισμός, όπως παρατήρησε και ο πρωθυπουργός είναι οι κύριοι λόγοι που σημειώθηκε η νέα έκρηξη των κρουσμάτων με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητα και αναγκαία τα νέα αυστηρότερα μέτρα για τις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.
Η αλματώδης διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα, εκτός από τα κόκκινα σημεία στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, έθεσε και την κυβέρνηση σε κατάσταση… κόκκινου συναγερμού, επαναφέροντας στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τις αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού.
Τα μέτρα-αιχμή για την αναχαίτιση της πανδημίας, η οποία πλήττει, κατά κύριο λόγο, τα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αφορούν σε τρία επίπεδα: Στην προστασία, στον περιορισμό της κυκλοφορίας και στην αυστηροποίηση των ελέγχων.


«Νυχτερινή καραντίνα»

 Ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη μία τα ξημερώματα μέχρι τις πέντε το πρωί.
Το μέτρο θα ενεργοποιηθεί για τα επίπεδα τρία και τέσσερα του Χάρτη Υγειονομικής Προστασίας. Για τις περιοχές, δηλαδή, που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο.

 Μάσκες παντού

Η καθολική και υποχρεωτική χρήση μάσκας θα επιβληθεί σε όλους τους χώρους, εξωτερικούς και εσωτερικούς. 


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης