Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Ανθρακικά ουδέτερο το πρώτο φορτίο LNG της Total για λογαριασμό της CNOOC

Ανθρακικά ουδέτερο το πρώτο φορτίο LNG της Total για λογαριασμό της CNOOC
Η ανάπτυξη του LNG είναι απαραίτητη για την κάλυψη της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας

Φορτίο LNG που ήταν ουδέτερο σε άνθρακα, παρέδωσε σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η Total (αναδημοσίευση από το energyvoice.com) στο Ichthys LNG στην Αυστραλία και εκφορτώθηκε στο τερματικό σταθμό Dapeng στη Κίνα για λογαριασμό της κρατικής εταιρείας CNOOC (Chinese National Offshore Oil Corporation).

Είμαστε περήφανοι που ολοκληρώσαμε αυτήν την πρώτη αποστολή LNG ουδέτερου άνθρακα με την CNOOC, έναν μακροχρόνιο συνεργάτη της Total. Αυτή η πρώτη αποστολή LNG, της οποίας οι εκπομπές άνθρακα αντισταθμίστηκαν σε όλη την αλυσίδα αξίας, αντιπροσωπεύει ένα νέο βήμα καθώς επιδιώκουμε να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας προς την ουδετερότητα του άνθρακα », δήλωσε ο πρόεδρος της Total για το φυσικό αέριο Laurent Vivier.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα της ενέργειας, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη του LNG είναι απαραίτητη για την κάλυψη της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας, μειώνοντας παράλληλα την ένταση του άνθρακα των ενεργειακών προϊόντων που καταναλώνονται».

Τέλος, το ανθρακικό αποτύπωμα του φορτίου LNG αντισταθμίστηκε με  πιστοποιητικά εκπομπών VCS (Verified Carbon Standards) χρηματοδοτώντας δύο έργα, το αιολικό πάρκο Hebei Guyuan, το οποίο φιλοδοξεί να μειώσει τις εκπομπές από την ηλεκτροπαραγωγή με καύσιμο τον άνθρακα στην βόρεια Κίνα και το έργο Kariba REDD για την προστασία των δασών, το οποίο στοχεύει στην προστασία των δασών της Ζιμπάμπουε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης