Φυσικό Αέριο

«Κλειδί» για την αγορά φυσικού αερίου οι καιρικές συνθήκες και η ζήτηση για εξαγωγές LNG - Aνοδικά στα 2,8 δολ/mmbtu

«Κλειδί» για την αγορά φυσικού αερίου οι καιρικές συνθήκες και η ζήτηση για εξαγωγές LNG - Aνοδικά στα 2,8 δολ/mmbtu
Πως προβλέπεται να κινηθεί η αγορά φυσικού αερίου έως το τέλος του μήνα
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου ολοκλήρωσαν υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα σε σχετικά ασταθή αγορά.
Η αγορά σημείωσε άνοδο υψηλότερα τη Δευτέρα ως αντίδραση στη ζημιά στις πλατφόρμες από τον τυφώνα Delta. Οι traders αρχικά πίστευαν ότι θα υπήρχαν παρατεταμένες διακοπές λειτουργίας της παραγωγής, αλλά αυτό δεν συνέβη και οι τιμές υποχώρησαν από τα υψηλά επίπεδα.

Οι τιμές σημείωσαν άνοδο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας καθώς οι καιρικές προβλέψεις κινήθηκαν από το κρύο στις μέσες θερμοκρασίες, αλλά οι απώλειες αντισταθμίστηκαν από τη νέα ζήτηση υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι traders παρακολουθούσαν τη χρονική περίοδο από τις 28 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου για μια πιθανή αύξηση της ζήτησης που σχετίζεται με τις θερμοκρασίες, αλλά υπήρχε αρκετή αβεβαιότητα από τις ΗΠΑ και τα ευρωπαϊκά καιρικά μοντέλα.

Την περασμένη εβδομάδα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου διαμορφώθηκαν στα 3,271 δολ., αυξημένα κατά 0,067 ή + 2,09%.
Εβδομαδιαία έκθεση αποθήκευσης διαχείρισης πληροφοριών ενέργειας των ΗΠΑ

Η ΕΙΑ ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι οι εγχώριες προμήθειες φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 46 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Bcf) για την εβδομάδα που έληξε στις 9 Οκτωβρίου.
Τα συνολικά αποθέματα ανέρχονται τώρα στα 3,877 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf), αυξημένα κατά 388 Bcf από πριν από ένα χρόνο και 353 Bcf πάνω από τον μέσο όρο των πέντε ετών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Με βάση τις εκτιμήσεις, η έκθεση θεωρήθηκε ανοδική, αλλά οι ειδήσεις δεν ήταν αρκετά συγκλονιστικές για να υποδηλώσουν την έννοια ενός παρατεταμένου ράλι.


Προβλέψεις

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου για τον Δεκέμβριο κατέγραψαν μια ακόμη εβδομάδα ασταθούς αμφίδρομης διαπραγμάτευσης καθώς οι traders αξιολόγησαν τον αντίκτυπο στις ασταθείς καιρικές προοπτικές και την αβεβαιότητα της ζήτησης ΛΝΓ. Οι ανησυχίες για την αποθήκευση επίσης πίεσαν τις τιμές.

Η κατεύθυνση της αγοράς αυτή την εβδομάδα είναι πιθανό να καθοριστεί από τις καιρικές συνθήκες και τη ζήτηση εξαγωγών LNG.
Εάν και οι δύο κινηθούν ανοδικά, τότε υπάρχει περίπτωση οι τιμές να οδηγηθούν σε ράλι, καθώς αυτές οι ειδήσεις θα βοηθήσουν στην ανακούφιση ορισμένων ανησυχιών σχετικά με τον περιορισμό του χώρου αποθήκευσης.
Ένας άλλος οδηγός τιμών θα είναι η πρόβλεψη για τις 28 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου. Εάν οι προβλέψεις αναφέρουν κρύες θερμοκρασίες αυτή τη στιγμή και μετά, τότε οι τιμές θα κινηθούν υψηλότερα.
Ουσιαστικά, για τη δημιουργία μιας ανοδικής προοπτικής πέραν της 1ης Νοεμβρίου, θα πρέπει να δούμε την αύξηση της ζήτησης LNG σε συνδυασμό με την υψηλότερη μέση ζήτηση θέρμανσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης