Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης: Διάλογος για την λύση του ΕΛΑΠΕ - Στάσσης : Να κοπούν οι επιδοτήσεις στις ΑΠΕ

Χατζηδάκης: Διάλογος για την λύση του ΕΛΑΠΕ - Στάσσης : Να κοπούν οι επιδοτήσεις στις ΑΠΕ
Κλιμακώνεται η κρίση του ΕΛΑΠΕ για την αγορά των Ανανεώσιμων
Σαφή προειδοποίηση άφησε ο ΥΠΕΝ κ. Κωστής Χατζηδάκης στην συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, για έλλειμμα 4 δισ ευρώ στον αντίστοιχο λογαρισμό του ΕΛΑΠΕ στην Γερμανία, σημειώνοντας με νόημα ότι, " είναι προτιμότερο να μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας".
Μίλησε για κοινωνική κρίση, ζήτησε υπευθυνότητα και παρέπεμψε στους ιδιοκτήτες ακινήτων που χρεώθηκαν 30% των ενοικίων για να μην πέσουν έξω οι ελληνικές επιχειρήσεις.
Τόνισε για μια ακόμα φορά τις υψηλές τιμές, που μέσω των υφιστάμενων νόμιμων συμβάσεων εισπράττουν οι ΑΠΕ, στα 90 ευρώ για τα αιολικά και στα 280 ευρώ για τα φωτοβολταϊκά.
Απέκλεισε ωστόσο τα οριζόντια μέτρα.

Στάσσης : Τέρμα στις επιδοτήσεις - Η αγορά είναι ανταγωνιστική

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύβουλος της ΔΕΗ κ. Γ. Στάσσης ζήτησε αντίστοιχα σε συνέντευξή στην Κ να κοπούν οι επιδοτήσεις στις ΑΠΕ, διότι η παραγωγή είναι απολύτως ανταγωνιστική και η λύση είναι η εφαρμογή του target model, ώστε να βρεθεί ισορροπία διαμέσου της αγοράς.
Ανέφερε επίσης ότι στις πρώην λιγνιτικές περιοχές, η ΔΕΗ θα μετοχοποιήσει σε μερίδια των 1000 ευρώ ποσοστά 5% των δικών της φωτοβολταϊκών, ώστε να συμμετάσχουν στις επενδύσεις και να απολάβουν αποδόσεις της τάξης του 8-10% οι κάτοικοι και πρώην εργαζόμενοι των λιγνιτικών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης