Χρηματιστήριο & Αγορές

ΗΠΑ: Ο Mnuchin λέει ότι εξακολουθεί να εργάζεται για μια συμφωνία πακέτου στήριξης της οικονομίας (stimulus)

ΗΠΑ: Ο Mnuchin λέει ότι εξακολουθεί να εργάζεται για μια συμφωνία πακέτου στήριξης της οικονομίας (stimulus)
"Θα είναι δύσκολο να γίνει μια συμφωνία πριν από τις εκλογές, αλλά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, οπότε δεν θέλω να πω ότι δεν είναι πιθανό" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin θα συνεχίσει να προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία, σχετικά με το πακέτο στήριξης για τον κορωνοϊό, με τον πρόεδρο της Βουλής Nancy Pelosi πριν από τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου, δήλωσε την Πέμπτη 15/10/2020, προσθέτοντας ότι διαφωνίες σχετικά με μια εθνική στρατηγική για τον έλεγχο των κρουσμάτων COVID-19 δεν θα συμβάλει στις διαπραγματεύσεις.
"Όταν μιλήσω με την Pelosi σήμερα, θα της πω ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε το πρόβλημα των τεστ να παρακωλύσει, ότι ουσιαστικά θα συμφωνήσουμε με τα τεστ που υπόκειται σε κάποια δευτερεύοντα ζητήματα. Αυτό το ζήτημα είναι υπερβολικό", είπε ο Mnuchin σε συνέντευξη στο CNBC

Ο Mnuchin διευκρίνισε επίσης από την Τετάρτη ότι η επίτευξη συμφωνίας για την άμβλυνση των οικονομικών επιπτώσεων της παγκόσμιας πανδημίας θα ήταν δύσκολη πριν από τις εκλογές.
"Αυτό που είπα ήταν ότι θα είναι δύσκολο να γίνει μια συμφωνία πριν από τις εκλογές, αλλά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, οπότε δεν θέλω να πω ότι δεν είναι πιθανό. Απλώς υπάρχουν σημαντικά ζητήματα."

Με τον Λευκό Οίκο του Ρεπουμπλικανικού Προέδρου Trump και τη Βουλή των Αντιπροσώπων με πλειοψηφία των Δημοκρατών να αγωνίζονται για εβδομάδες να συγκεντρωθούν σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πιέζουν να εγκρίνουν «αυτόνομους» λογαριασμούς παρέχοντας επιπλέον βοήθεια για τους άνεργους, τις μικρές επιχειρήσεις και τις αεροπορικές εταιρείες.

«Θα είχαμε περάσει, πιστεύω με μια διμερή συντριπτική έγκριση, μια συμφωνία μόνο για αεροπορικές εταιρείες, μια συμφωνία PPP (ΣΔΙΤ). Η ομιλητής αρνήθηκε να το κάνει. Νομίζω ότι η προσέγγισή της« όλα-ή-τίποτα» δεν έχει νόημα για το αμερικανικό κοινό και η πολιτική παρεμποδίζεται ", δήλωσε ο Mnuchin, αναφερόμενος στα δάνεια μικρών επιχειρήσεων που είναι γνωστά ως Πρόγραμμα Προστασίας Μισθών.

Αλλά όταν ρωτήθηκε αν ήταν ανοιχτός σε αυτόνομο νομοσχέδιο για τα τεστ, ο Mnuchin είπε: "Νομίζω ότι το συνδυάζουμε με μια συμφωνία PPP και μια συμφωνία αεροπορικών εταιρειών. Έτσι, πάλι δεν θα προχωρούσαμε με τα τεστ χωρίς να πάρουμε χρήματα για μικρές επιχειρήσεις. "

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης