Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώθηκαν κατά 8,8%

Οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώθηκαν κατά 8,8%

Οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώθηκαν κατά 8,8% τους πρώτους έξι μήνες του 2020.

Το Reuters ανακοίνωσε μεγάλη πτώση του CO2 το 2020, το οποίο ευθύνεται στους περιορισμούς σχετικά με τον κορονοϊό.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Communications από μια ομάδα επιστημόνων από την Κίνα, τη Γαλλία, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, δήλωσε ότι οι εκπομπές μειώθηκαν κατά 1.551 εκατομμύρια τόνους ή 8,8% το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Η μείωση 8,8% αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη πτώση των εκπομπών κατά το πρώτο εξάμηνο, μεγαλύτερη από την ετήσια μείωση κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν δεδομένα με βάση τη δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο και ανέλυσαν τις καθημερινές και εβδομαδιαίες εποχιακές τάσεις των εκπομπών CO2 πριν και μετά την πανδημία COVID-19. Αυτή την άνοιξη, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επέβαλαν lockdown για να περιορίσουν την πανδημία COVID-19 που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της χρήσης ενέργειας για βιομηχανική παραγωγή και μεταφορές.

Η έρευνα αναφέρει ότι η μείωση των ημερήσιων εκπομπών CO2 ήταν πιο έντονη τον Απρίλιο, όταν είχαν τεθεί οι πιο σκληροί περιορισμοί. Οι εκπομπές άρχισαν να ανακάμπτουν στα τέλη Απριλίου και Μαΐου καθώς η οικονομική δραστηριότητα ξαναρχίζει στην Κίνα και σε περιοχές της Ευρώπης.

«Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις παγκόσμιες εκπομπές μειώθηκαν μέχρι την 1η Ιουλίου. Παρολαυτά οι περιορισμοί του lockdown περιορίστηκαν και ορισμένες οικονομικές δραστηριότητες ξεκίνησαν εκ νέου, ειδικά στην Κίνα και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, με αποτέλεσμα την μικρή ανάκαμψη των εκπομπών. Ωστόσο, εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικές διαφορές μεταξύ των χωρών, με συνεχιζόμενες μειώσεις εκπομπών στις ΗΠΑ όπου οι περιπτώσεις Κοροναϊού εξακολουθούν να αυξάνονται σημαντικά» ανέφερε η Reuters.

www,worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης