Φυσικό Αέριο

Στο -7% στα 2,640 δολ/mmbtu οι τιμές του φυσικού αερίου - Ανεβαίνει η ζήτηση για LNG, σε premium τα συμβόλαια Δεκεμβρίου

Στο -7% στα 2,640 δολ/mmbtu οι τιμές του φυσικού αερίου - Ανεβαίνει η ζήτηση για LNG, σε premium τα συμβόλαια Δεκεμβρίου
Οι τιμές για τα συμβόλαια Δεκεμβρίου πιθανότατα κατευθύνονται σε μια βραχυπρόθεσμη ζώνη υποχώρησης στα 3,161 $ - 3,121 $.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου σημειώνουν κινήθηκαν χαμηλότερα την Τετάρτη14/10/2020, αλλά αρκετά κάτω από το υψηλότερο άνοιγμα της Δευτέρας, σύμφωνα με την ανάλυση της FX EMPIRE.
Η αβεβαιότητα σχετικά με τον καιρό και την αυξημένη παραγωγή ασκεί τη μεγαλύτερη πίεση στην αγορά.

Περί τις 18:45 ώρα Ελλάδας τα συμβόλαια του Νοεμβρίου διαπραγματεύονταν στα 2.644 δολάρια με πτώση 7,36%.
Στις 06:26 GMT, το τριμηναίο συμβόλαιο για το  φυσικό αέριο για τον Δεκέμβριο διαπραγματευόταν στα 3,186 $, κάτω 0,061 $ ή -1,88%.
Η αντίδραση των traders στα 3,161 $  - 3,212 $ στα τριμηνιαία συβόλαια  θα μπορούσε να καθορίσει την βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση της αγοράς

Η παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικού

Η Natural Gas Intelligence (NGI) ανέφερε ότι βάσει των εκθέσεων υπεράκτιων φορέων εκμετάλλευσης, το Bureau of Safety and Environmental Enforcement ανακοίνωσε ότι περίπου το 30% του φυσικού αερίου και το 44% του πετρελαίου που παράγεται στον Κόλπο του Μεξικού παρέμεινε κλειστό.
Όλο το προσωπικό στις εξέδρες στον Κόλπο του Μεξικού που είχαν μετακινηθεί  πριν από την καταιγίδα επέστρεψαν στη θέση τους.

naturalgas


Επιβεβαίωση ζήτησης για LNG

Η NGI ανέφερε ότι η ζήτηση για εξαγωγές παρέμεινε ισχυρή την Τρίτη. Τα στοιχεία NGI έδειξαν ότι οι παραδόσεις αερίου τροφοδοσίας σε τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ (LNG) σημείωσαν άνοδο περίπου 44.000 Mcf και ανέβηκαν στα  7.08 Bcf, δηλαδή περίπου 46.000 Mcf στα επίπεδα πριν από μία εβδομάδα.

Οι τιμές για τα συμβόλαια Δεκεμβρίου πιθανότατα κατευθύνονται σε μια βραχυπρόθεσμη ζώνη υποχώρησης στα 3,161 $ - 3,121 $.
Η αντίδραση των trader σε αυτόν τον τομέα θα μπορούσε να καθορίσει την βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση της αγοράς.

«Τα ζητήματα που θα απασχολήσουν  θα είναι οι τάσεις του καιρού, καθώς και, φυσικά, οι όγκοι LNG», ανέφερε Bespoke Weather Services.
Ωστόσο, επίσης σημαντικό θα είναι το πόσο θα αλλάξει ο καιρός από τη στιγμή που αυτή η τρέχουσα ζέστη σε περιοχές του Νότου, ειδικά στο Τέξας, μειώνεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας.
«Προς το παρόν, βλέπουμε ισοδύναμους κινδύνους σχεδόν για ανοδική ή αρνητική τάση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης