Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Πρόκληση ενδιαφέροντος για την παροχή υπηρεσιών Τελευταίου Καταφυγίου στο φυσικό αέριο

tags :
Πρόκληση ενδιαφέροντος για την παροχή υπηρεσιών Τελευταίου Καταφυγίου στο φυσικό αέριο
Ο Προμηθευτής που θα επιλεγεί θα πρέπει να παρέχει τις υπηρεσίες Τελευταίου Καταφυγίου για διάστημα δύο ετών
Προμηθευτή τελευταίου καταφυγίου για το φυσικό αέριο, στο πρότυπο της αντίστοιχης υπηρεσίες που παρέχεται στον ηλεκτρισμό, αναζητεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Στο πλαίσιο αυτό η Αρχή ανάρτησε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων Προμηθευτών για τις υπηρεσίες Τελευταίου Καταφυγίου φυσικού αερίου στη ιστοσελίδα της στις 12 Οκτωβρίου 2020 και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε διάστημα 35 ημερών από τη δημοσίευση της πρόκλησης.

Ο Προμηθευτής που θα επιλεγεί θα πρέπει να παρέχει τις υπηρεσίες Τελευταίου Καταφυγίου για διάστημα δύο ετών, από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης της ΡΑΕ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η αξιολόγηση των φακέλων που θα υποβληθούν θα γίνει από τριμερή επιτροπή της ΡΑΕ, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Ας σημειωθεί ότι προβλέπονται κυρώσεις σε περίπτωση υπαναχώρησης του προμηθευτή που θα επιλεγεί.

Σύμφωνα με την πρόσκληση δήλωση ενδιαφέροντος πρέπει να περιλαμβάνει αποδεικτικά στοιχεία εμπειρίας και επάρκειας και συγκεκριμένα.

1. Αναλυτικά στοιχεία αναφορικά με το αντικείμενο δραστηριότητας προμήθειας του υποψήφιου (ιδίως αριθμό πελατών, πωλήσεις, έσοδα, με ανάλυση ανά κατηγορία πελατών), περιλαμβανόμενων και στοιχείων σχετικών με τις υποδομές του, οι οποίες σχετίζονται με τη δραστηριότητα Προμήθειας Φυσικού Αερίου, από τα οποία να αποδεικνύονται σαφώς η εμπειρία και επάρκεια του υποψηφίου στο αντικείμενο της προμήθειας φυσικού αερίου, ιδίως σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών, επικοινωνία με πελάτες και έκδοση και αποστολή λογαριασμών.

2. Αποδεικτικά στοιχεία οικονομικής δυνατότητας και φερεγγυότητας.

Επίσης πρέπει να παρέχονται πληροφορίες για τον προγραμματιζόμενο τρόπο παροχής της υπηρεσίας Τελευταίου Καταφυγίου και ειδικότερα:

1. Πληροφορίες που αποδεικνύουν τη δυνατότητα άμεσης και πλήρους προμήθειας όλης της απαιτούμενης ποσότητας φυσικού αερίου για την κάλυψη της πρόσθετης ζήτησης που θα προκύψει στο πλαίσιο της σχετικής υπηρεσίας και τους τρόπους με τους οποίους αυτή θα επιτευχθεί.

2. Τις Κατηγορίες Πελατών για τις οποίες θα παρέχεται η υπηρεσία.

3.Τις μοναδιαίες χρεώσεις που εφαρμόζει ο υποψήφιος στις εξυπηρετούμενες από αυτόν Βασικές και Ειδικές Κατηγορίες Πελατών (τιμολόγια) και τα οποία δεσμεύεται να εφαρμόζει και στους Πελάτες των αντιστοίχων Κατηγοριών που υπάγονται σε καθεστώς Προμήθειας Τελευταίου Καταφυγίου. Σε περίπτωση διαφοροποίησης των χρεώσεων (τιμολογίων) για τους πελάτες που υπάγονται σε καθεστώς προμήθειας Τελευταίου Καταφυγίου, ο υποψήφιος Προμηθευτής θα πρέπει να υποβάλει αναλυτικά στοιχεία που έχουν ληφθεί υπόψη για τον προσδιορισμό των προσαυξήσεων, καθώς και την προτεινόμενη μεθοδολογία υπολογισμού τους.

4. Τη μέθοδο και τη διαδικασία ετήσιας αναπροσαρμογής των προαναφερόμενων χρεώσεων, εφόσον κριθεί αναγκαία, εντός της περιόδου παροχής της υπηρεσίας.

5. Τυχόν ειδικούς όρους με τους οποίους συναρτά ο υποψήφιος το ενδιαφέρον του.

Οι προσφορές θα αξιολογούνται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

α) Την οικονομική δυνατότητα του υποψηφίου.

β) Τη δυνατότητα του υποψηφίου να εξυπηρετήσει αμέσως, ποιοτικά, σύμφωνα με τους όρους που ορίζονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο, και στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, την προμήθεια φυσικού αερίου σε καθεστώς Τελευταίου Καταφυγίου.

γ) Τις Κατηγορίες καθώς και το συνολικό αριθμό των Πελατών που εξυπηρετεί ήδη ο υποψήφιος, καθώς και τις Κατηγορίες που θα εξυπηρετεί ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου.

δ) Την ήδη αποδεδειγμένη εμπειρία και ικανότητα του υποψηφίου στην αγορά της προμήθειας φυσικού αερίου

ε) Την καθαρή θέση της εταιρείας ως προς τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις και υποχρεώσεις αυτής προς του αρμόδιους Διαχειριστές.

στ) Το ενδεχόμενο επίπεδο προσαύξησης στο κόστος παροχής υπηρεσίας Τελευταίου Καταφυγίου, όπως αυτό συντίθεται από τα προτεινόμενα τιμολόγια ανά Κατηγορία Πελατών για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας, με πρόκριμα την απουσία προσαυξήσεων ή την ελαχιστοποίηση αυτών για την παροχή της υπηρεσίας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης