ΗΠΑ: Η Pelosi επικαλείται την 25η τροπολογία για να «ρίξει» τον Trump - Θέτει θέμα αμφισβήτησης της ψυχικής υγείας του πρόεδρου

ΗΠΑ: Η Pelosi επικαλείται την 25η τροπολογία για να «ρίξει» τον Trump - Θέτει θέμα αμφισβήτησης της ψυχικής υγείας του πρόεδρου
Την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, βάσει της οποίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκπίπτει του αξιώματός τους λόγω «διαταραχής της ψυχικής του υγείας», επικαλείται η πρόεδρος του αμερικανικού κοινοβουλίου
Την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, βάσει της οποίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκπίπτει του αξιώματός τους λόγω «διαταραχής της ψυχικής του υγείας», επικαλείται η πρόεδρος του αμερικανικού κοινοβουλίου και κορυφαίο στέλεχος των Δημοκρατικών, N. Pelosi, με αφορμή την ασθένεια του D. Trump από τον νέο κορωνοϊό.
Η Pelosi ζήτησε από το Κογκρέσο να γίνει συζήτηση την Παρασκευή, προκειμένου να εκτιμηθεί αν η περίπτωση του Ρεπουμπλικανού προέδρου υπάγεται στις διατάξεις της 25ης τροπολογίας.
Η κίνηση της Pelosi έρχεται λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση των αμερικανικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την ένταση ανάμεσα στις δύο μεγάλες πολιτικές παρατάξεις.
Η πρόεδρος του κοινοβουλίου κάλεσε τους ρεπόρτερ να καλύψουν το θέμα, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Pelosi θα θέσει θέμα αμφισβήτησης της «ψυχικής υγείας» του Αμερικανού πρόεδρου, επικαλούμενη τις επιπλοκές από τα φάρμακα και την ασθένεια του κορωνοϊού στον οργανισμό του Trump.

www.worldenergynews.gr

worldenergynews.gr