Τελευταία Νέα

Η Total προχωρεί στην πώληση της μονάδας ρητινών για να επενδύσει στις ΑΠΕ

tags :
Η Total προχωρεί στην πώληση της μονάδας ρητινών για να επενδύσει στις ΑΠΕ
Η μονάδα εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αποτιμηθεί στα 500-600 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους
Ο γαλλικός όμιλος πετρελαίου Total ξεκινά την πώληση της επιχείρησής της σε ρητίνες καθώς εξορθολογίζει τις δραστηριότητες για να απελευθερώσει ρευστότητα προκειμένου να επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Σύμφωνα με πηγές του Reuters η εταιρεία συνεργάζεται με την Credit Suisse ως σύμβουλό της για την πώληση λειτουργιών με το εμπορικό σήμα Cray Valley, προσθέτοντας ότι η μονάδα θα μπορούσε να αποτιμηθεί στα 500-600 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

Η Total αναμένεται να στείλει πακέτα πληροφοριών για την μονάδα τις επόμενες εβδομάδες σε υποψήφιους αγοραστές, κυρίως ιδιωτικές εταιρείες.

Αύξηση επενδύσεων

Η Total ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις ετήσιες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ηλεκτρικής ενέργειας κατά 50% και να μειώσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο, μιμούμενη τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της σε μια προσπάθεια να γίνει ένας μεγάλος παραγωγός ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Αντιμέτωπη με τις ζοφερές μακροπρόθεσμες προοπτικές για τη ζήτηση πετρελαίου, η Total επιταχύνει την προώθηση εναλλακτικών πηγών εσόδων, με ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και στην επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Total, είναι σε καλό δρόμο για εξοικονόμηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων φέτος, επικεντρώνεται σε περικοπές κόστους στις δραστηριότητές της και όχι σε απολύσεις.
Η Cray Valley παράγει ειδικά χημικά πρόσθετα, χημικές ουσίες εξειδικευμένων υδρογονανθράκων, και ρητίνες στερέωσης υγρών και πούδρας που χρησιμοποιούνται ως συστατικά σε κόλλες, λάστιχα, πολυμερή, επιστρώσεις και άλλα υλικά.
Τα προϊόντα χρησιμοποιούνται στις βιομηχανίες ενέργειας, εκτύπωσης, συσκευασίας, κατασκευών, κατασκευής ελαστικών και ηλεκτρονικών.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης