Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: 134 μονάδες έχασε ο Dow, 0,96% κάτω ο S&P - Άνοδος 0,99% στον S&P 500 energy sector

Wall Street: 134 μονάδες έχασε ο Dow, 0,96% κάτω ο S&P - Άνοδος 0,99% στον S&P 500 energy sector
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,22%
Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή 2/10/2020 αν και η αγορά ανέκτησε μερικές από τις απότομες απώλειες που ακολούθησαν τη διάγνωση κορωνοϊού του προέδρου Trump, αφού ο Πρόεδρος της Βουλής Nancy Pelosi δήλωσε ότι η βοήθεια για την αεροπορική βιομηχανία θα μπορούσε να έρθει σύντομα, ίσως ακόμη και ως μέρος ενός πολυαναμενόμενου πακέτου ανακούφισης.
Ο Dow Jones σημείωσε πτώση πάνω από 400 μονάδες σε ένα σημείο, αφού ο Trump ανακοίνωσε ότι είναι θετικός στον ιό εν μία νυκτί, προκαλώντας ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα του ιού και ένα καθυστερημένο άνοιγμα της οικονομίας.
Ωστόσο, τα σχόλια της Pelosi στήριξαν τις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών και την ευρύτερη αγορά με την ελπίδα ότι εξακολουθεί να υπάρχει καλή πιθανότητα για ένα μεγάλο πακέτο ανακούφισης.

Ο Dow έκλεισε με απώλειες 134 μονάδων ή 0,48% στις 27682,75 μονάδες
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,96% στις 3348,47 μονάδες μετά από πτώση 1,7% στο χαμηλό της συνεδρίασης.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,99% στις 222,55 μονάδες
Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 1,22% στις 11075,02 μονάδες.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών σημείωσαν άνοδο, αφού η Pelosi κάλεσε τη βιομηχανία να καθυστερήσει τις εξελίξεις, λέγοντας ότι η ανακούφιση των εργαζομένων στις αεροπορικές εταιρείες είναι «επικείμενη».
«Θα θεσπίσουμε είτε τη διμερή αυτοτελή νομοθεσία του Προέδρου DeFazio είτε θα το επιτύχουμε ως μέρος ενός περιεκτικού νομοσχεδίου ανακούφισης με διαπραγμάτευση, που θα παρατείνει για ακόμη έξι μήνες το Πρόγραμμα Υποστήριξης Μισθοδοσίας», δήλωσε η Pelosi.

Νωρίτερα την Παρασκευή, h Pelosi είπε ότι η ασθένεια του Trump άλλαξε τη δυναμική των συνομιλιών για τα κίνητρα, προσθέτοντας ότι οι νομοθέτες θα βρουν το «μεσαίο έδαφος» και «θα ολοκληρώσουν τη δουλειά».
Ωστόσο, η ασθένεια του προέδρου πρόσθεσε περισσότερη αβεβαιότητα στις εκλογές, ένα γεγονός που ήδη ζύγιζε την αγορά και κράτησε τους traders σε απόσταση καθώς προσπάθησαν να αξιολογήσουν τα πιθανά αποτελέσματα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης