Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Ι.Μάργαρης: Ο ΑΔΜΗΕ μοντέλο αποτελεσματικής συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

Ι.Μάργαρης: Ο ΑΔΜΗΕ μοντέλο αποτελεσματικής συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Η νέα μετοχική σύνθεση έδωσε στον ΑΔΜΗΕ το απαραίτητο leverage για να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά σε θέματα ρύθμισης, χρηματοδοτήσεων, συμβάσεων, αλλά και σχέσεων με οργανισμούς της Πολιτείας, σημείωσε ο Ι. Μάργαρης, αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, στο συνέδριο της ΗΑΕΕ
Η στιβαρή χρηματοοικονομική πορεία του ΑΔΜΗΕ, αλλά και το πρόγραμμα επενδύσεων 5 δισ. ευρώ που υλοποιεί εντός της τρέχουσας 10ετίας, καταδεικνύουν ότι ο Διαχειριστής αντεπεξήλθε με επιτυχία στις προκλήσεις τις οποίες έπρεπε να αντιμετωπίσει υπό τη νέα μετοχική του σύνθεση, μετά τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό το 2017 από τη ΔΕΗ και την «είσοδο» της State Grid Corporation of China ως στρατηγικού επενδυτή.

Αυτό ανέφερε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Ιωάννης Μάργαρης στην ομιλία του στο συνέδριο της ΗΑΕΕ, επισημαίνοντας ότι η αλλαγή ήταν ένα τεράστιο στοίχημα σε όλα τα επίπεδα για την εταιρεία, τους εργαζόμενους σε αυτή και τους συνεργαζόμενους θεσμικούς φορείς.

Ενδεικτικό είναι ότι, υπό την νέα του μορφή, ο Διαχειριστής έπρεπε να αποδείξει ότι μπορεί να σχεδιάσει και κυρίως να υλοποιήσει επενδύσεις μεγάλου μεγέθους και σημασίας για τη χώρα που είχαν καθυστερήσει χρόνια – σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα και για δεκαετίες. Έπρεπε επίσης να τοποθετηθεί εξ αρχής σε ένα νέο τοπίο σχέσεων με το τραπεζικό σύστημα, σε ένα νέο τοπίο όσον αφορά την αυτόνομη παρουσία στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε ένα νέο τοπίο εμπορικών σχέσεων με τους προμηθευτές-Αναδόχους έργων EPC, με την Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας, με Παραγωγούς και Προμηθευτές.

Τurnaround story

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τον κ. Μάργαρη, η νέα μετοχική σύνθεση του ΑΔΜΗΕ, ακριβώς αυτή η μεικτή μορφή Δημοσίου-Ιδιωτικού, του έδωσε το απαραίτητο leverage για να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά σε θέματα Ρύθμισης, σε εμπορικά θέματα Συμβάσεων, σε θέματα χρηματοδοτήσεων αλλά και σχέσεων με Οργανισμούς της Πολιτείας από το επίπεδο της Κεντρικής Κυβέρνησης μέχρι και το επίπεδο των ΟΤΑ (για την υλοποίηση έργων στην επικράτεια τους) και το επίπεδο των Βρυξελλών για μεγαλύτερα έργα.

Έτσι, στην 3ετία που μεσολάβησε, ο ΑΔΜΗΕ εκσυγχρονίστηκε, μετασχηματίστηκε και μεγάλωσε, ώστε να μπορεί πλέον να ειπωθεί με ασφάλεια ότι αποτελεί ένα «turnaround story», και ένα μοντέλο αποτελεσματικής συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. «Μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το μέλλον και άλλων παρόμοιων εταιρειών και οργανισμών στην ελληνική οικονομία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Μάργαρη:

«Σε συνθήκες παγκόσμιας πανδημίας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιδιώξουμε την απρόσκοπτη συνέχεια των μετασχηματισμών στον ενεργειακό κλάδο προκειμένου να βγούμε από την περίοδο αυτή με κατά το δυνατό μικρότερες απώλειες. Τέτοιου είδους συναντήσεις συμβάλλουν σε αυτό σημαντικά.
 
Μιας και το θέμα της σημερινής συζήτησης είναι τα Δίκτυα και η δυναμική των Ιδιωτικοποιήσεων, έχει ενδιαφέρον, εκτιμώ, να σας παρουσιάσω το παράδειγμα του ΑΔΜΗΕ που άλλαξε μετοχική σύνθεση πριν από 3 χρόνια.
 
Μετά την πλήρη ιδιοκτησιακή του απόσχιση από την ΔΕΗ και την είσοδο ενός Στρατηγικού Επενδυτή, ο ΑΔΜΗΕ έχει εξελιχθεί σε ένα μοντέλο αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα.
 
Ως κομμάτι της παλιάς ενιαίας ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ είχε δομηθεί με βάση τους συγκεκριμένους περιορισμούς που επέβαλλαν παλαιότερες στρατηγικές, προηγούμενες σχέσεις με την Αγορά και την Πολιτεία και συνολικά με την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Περιορισμοί που πήγαζαν περισσότερο από την ιδιότητα του ΑΔΜΗΕ ως θυγατρικής της ΔΕΗ και λιγότερο από τον ρόλο του ως Διαχειριστής και Επενδυτής.
 
Ο ΑΔΜΗΕ συστάθηκε το 2011 ως θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ, υπεύθυνη για τη Μεταφορά της Ηλεκτρικής Ενέργειας.
 
 Το 2017 αποσχίστηκε από τη ΔΕΗ ολοκληρώνοντας τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό (ownership unbundling) και ιδιωτικοποιήθηκε μερικώς με την είσοδο της State Grid Corporation of China, με ποσοστό 24% στο μετοχικό του κεφάλαιο. Έτσι, το Δημόσιο παραμένει ο πλειοψηφικός μέτοχος με ποσοστό 51%, ενώ το υπόλοιπο 25% διακινείται ελεύθερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέσω της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.
 
H αλλαγή αυτή ήταν μια τεράστια πρόκληση σε όλα τα επίπεδα για την Εταιρεία, τους εργαζόμενους σε αυτή και τους συνεργαζόμενους Θεσμικούς Φορείς. Η αλλαγή αυτή απαιτούσε μια νέα στρατηγική όσον αφορά την Ανάπτυξη τόσο του Συστήματος όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδo. Απαιτούσε, όμως, και έναν ριζικό μετασχηματισμό σε πολλαπλά επίπεδα προκειμένου ο ΑΔΜΗΕ να εξασφαλίσει από την πρώτη κιόλας μέρα τους όρους για την ανάπτυξη του και την επιτυχία του.
 
Υπό την νέα του μορφή, έπρεπε να αποδείξει ότι μπορεί να σχεδιάσει και κυρίως να υλοποιήσει επενδύσεις μεγάλου μεγέθους και σημασίας για την Χώρα που είχαν καθυστερήσει χρόνια –σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα και για δεκαετίες. Επρεπε να τοποθετηθεί εξ αρχής σε ένα νέο τοπίο σχέσεων με το τραπεζικό σύστημα, σε ένα νέο τοπίο όσον αφορά την αυτόνομη παρουσία στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε ένα νέο τοπίο εμπορικών σχέσεων με τους προμηθευτές-Αναδόχους έργων EPC, με την Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας, με Παραγωγούς και Προμηθευτές κοκ.
 
 Η νέα μετοχική σύνθεση λοιπόν, ακριβώς αυτή η μεικτή μορφή Δημοσίου-Ιδιωτικού, του έδωσε το απαραίτητο leverage για να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά σε θέματα Ρύθμισης, σε εμπορικά θέματα Συμβάσεων, σε θέματα χρηματοδοτήσεων αλλά και σχέσεων με Οργανισμούς της Πολιτείας από το επίπεδο της Κεντρικής Κυβέρνησης μέχρι και το επίπεδο των ΟΤΑ (για την υλοποίηση έργων στην επικράτεια τους) και το επίπεδο των Βρυξελλών για μεγαλύτερα έργα.
 
 Από τότε έως σήμερα, ο ΑΔΜΗΕ εκσυγχρονίστηκε, μετασχηματίστηκε, μεγάλωσε. Η State Grid Corporation of China είναι ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς της Κίνας και μια από τις εταιρείες με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση διεθνώς. Στον ΑΔΜΗΕ έχει συνεισφέρει, εκτός από κεφάλαια, με πολύτιμη τεχνογνωσία, την οποία έχουμε αξιοποιήσει στον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του επενδυτικού μας πλάνου.
 
Αυτή η συνύπαρξη στελεχών που προέρχονται από παλιές εταιρείες του κλάδου, όπως η ΔΕΗ και ο ΔΕΣΜΗΕ, στελεχών από την αγορά και από μία ξένη εταιρεία την State Grid, απαιτούσε την διαμόρφωση νέων κανόνων management, νέων κανόνων λειτουργίας, νέων skills από τους εργαζόμενους και συνολικά μια νέα εταιρική κουλτούρα. Έπρεπε να εξορθολογιστούν διαδικασίες και μεθοδολογίες, έπρεπε να εισαχθεί ή έννοια του Κόστους-Οφέλους σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας, έπρεπε το Χρονοδιάγραμμα των Έργων μας να μετατραπεί στο κλειδί της επιτυχίας μας.
 
Προκλήσεις, όμως, επιφύλασσε και το εξωτερικό περιβάλλον του, στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν την Εταιρεία σημαντικοί Θεσμοί, όπως η ΡΑΕ, το Υπουργείο Ενέργειας αλλά και διεθνείς οργανισμοί.
 
Η αποδέσμευση από το προηγούμενο πλαίσιο λειτουργίας του, διαμόρφωσε τις συνθήκες για να αναπτύξει την δική του Στρατηγική ως Διαχειριστής του Συστήματος αλλά και ως Επενδυτής Υποδομών. Η πρόκληση επομένως ήταν ταυτόχρονα και ευκαιρία, την οποία χρησιμοποιήσαμε για να μετασχηματιστούμε στον μεγαλύτερο ενεργειακό επενδυτή της Χώρας σήμερα.
 
Οι προκλήσεις αυτές συνδυάζονταν όμως και με την δυνατότητα που είχε πλέον να στοχεύσει στον πυρήνα της δικής του ανάπτυξης: την ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και την Ανάπτυξη ενός νέου Συστήματος Μεταφοράς που θα αποτελεί τον διάδρομο για την ροή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας εντός της Χώρας αλλά και με τα διεθνή μας σύνορα.
 
Η επιτυχής αντιμετώπιση των παραπάνω προκλήσεων αλλά και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που εμφανίστηκαν οδήγησαν στα αποτελέσματα της τελευταίας 3ετίας. Με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επενδύσεων, ύψους 5 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας, δημιουργούμε σταθερά αξία για τους μετόχους μας υλοποιώντας έργα ηλεκτρικών διασυνδέσεων στην ηπειρωτική και, κυρίως, τη νησιωτική χώρα. Ταυτόχρονα συμβάλλουμε στην μείωση του κόστους για τους καταναλωτές και δημιουργούμε τις υποδομές για την ενεργειακή μετάβαση.
 
Την τελευταία τριετία, τα έργα ανάπτυξης του Συστήματος έχουν επιταχυνθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να έχουμε συμβασιοποιήσει το διάστημα αυτό έργα της τάξης των 2 δισ. ευρώ. Το 2017 οι επενδύσεις μας ανέρχονταν σε 70 εκατ. ευρώ, το 2018 ενισχύθηκαν στα 178 εκατ., το 2019 στα 250 εκατ. ευρώ και φέτος αναμένουμε ότι θα τα ξεπεράσουν. Ακόμη και τους τελευταίους μήνες, που η πανδημική κρίση προκαλεί κλυδωνισμούς στην παγκόσμια οικονομία και στις παραγωγικές διαδικασίες, κατορθώσαμε να κρατήσουμε τα έργα μας υπό έλεγχο όσον αφορά την έγκαιρη και αξιόπιστη υλοποίηση τους.
 
Αρχικά δώσαμε προτεραιότητα στις διασυνδέσεις των Κυκλάδων: ήδη έχουμε υλοποιήσει τις τρεις από τις τέσσερις φάσεις, με τη Νάξο να ηλεκτρίζεται μόλις προχθές και τη Σύρο να αποκτά και δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο σε λίγες ημέρες.
 
Η διασύνδεση της Κρήτης αποτελεί έργο εθνικής σημασίας. Αυτή τη στιγμή προχωρά σε δύο φάσεις: η πρώτη –με την Πελοπόννησο– ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες, με την πόντιση του υποβρύχιου καλωδίου να έχει ήδη ξεκινήσει από τα Χανιά.
 
Η δεύτερη, η “μεγάλη διασύνδεση” όπως λέμε, θα συνδέσει το Ηράκλειο με την Αττική και υλοποιείται από τη θυγατρική εταιρεία Αριάδνη Interconnection. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα που έχουν εξαγγελθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, μαζί με το Ελληνικό και την 4η γραμμή του μετρό της Αθήνας. Τον περασμένο Ιούνιο, υπογράψαμε τις συμβάσεις με τους αναδόχους στην Κρήτη και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στα εργοτάξια.
 
Ο σχεδιασμός μας για την ανάπτυξη του Συστήματος περιλαμβάνει, επίσης, τα Δωδεκάνησα και τα Νησιά Βορείου Αιγαίου, με τα οποία συμπληρώνεται ο χάρτης των διασυνδεδεμένων νησιών έως το 2029. Ταυτόχρονα, ο ΑΔΜΗΕ επεκτείνει και ενισχύει τις διεθνείς διασυνδέσεις με τις γειτονικές χώρες, δημιουργώντας ενεργειακούς διαδρόμους τόσο προς τα Βαλκάνια όσο και προς την Ιταλία.
 
Παράλληλα, με τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις, έχουμε επιταχύνει σημαντικά την πορεία εφαρμογής της σύζευξης της ελληνικής αγοράς ενέργειας με τις ευρωπαϊκές – μέσω του target model που οδεύει προς την ολοκλήρωσή του εντός του έτους.
 
Επιπλέον, έχουμε γίνει μέτοχοι του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, έχουμε ιδρύσει θυγατρική εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, την Grid Telecom, και έχουμε πετύχει η Θεσσαλονίκη να γίνει έδρα του Περιφερειακού Κέντρου Ελέγχου Ηλεκτρικής Ενέργειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
 
Με αυτά τα αποτελέσματα, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι ο ΑΔΜΗΕ αποτελεί ένα “turnaround story”, Μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το μέλλον και άλλων παρόμοιων Εταιρειών και Οργανισμών στην Ελληνική Οικονομία.
 
Ας δούμε τώρα βασικά ενδεικτικά οικονομικά στοιχεία που αντανακλούν την επιτυχημένη πορεία του Διαχειριστή. Το 2019, πετύχαμε διπλό ρεκόρ: στις επενδύσεις και στα κέρδη. Στις επενδύσεις, “πιάσαμε” τα 250 εκατ. ευρώ ετησίως, αύξηση 40% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Στα καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη, πετύχαμε αύξηση 9,4% στα 76 εκατ. ευρώ.
 
Η στιβαρή χρηματοοικονομική πορεία του ΑΔΜΗΕ επιβεβαιώνεται και στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2020. Τα ενοποιημένα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 137,8 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 9,4%, ενώ οι επενδύσεις ενισχύθηκαν κατά 57,8% στα 122,6 εκατ. ευρώ.
 
Την ενίσχυση των αποτελεσμάτων μας την πετύχαμε και μέσα από τον εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών, όπως το μισθολογικό κόστος και η σημαντική μείωση των χρηματοοικονομικών της εξόδων.
 
Η είσοδος της State Grid έδωσε πρόσβαση για κεφάλαια στην αγορά της Κίνας.
 
Τους προηγούμενους μήνες, ο όμιλος ΑΔΜΗΕ υπέγραψε δύο δανειακές συμβάσεις που συμπιέζουν αισθητά το κόστος χρηματοδότησης των έργων του. Η πρώτη αφορά στη διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική, η οποία χρηματοδοτείται με 200 εκατ. ευρώ ιδία κεφάλαια, 400 εκατ. ευρώ κοινοτικούς πόρους μέσω του ΕΣΠΑ και με τραπεζικό δανεισμό ύψους 400 εκατ. ευρώ.Το δάνειο υπογράφηκε από την Αριάδνη πριν από λίγο καιρό με τη Eurobank.
 
Παράλληλα, πριν λίγες ημέρες, υπογράψαμε κοινοπρακτικό δάνειο 400 εκατ. ευρώ με την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα Πειραιώς, την Bank of China και την Alpha Bank. Είναι η πρώτη φορά που ελληνικές και κινεζική τράπεζα μετέχουν στην ίδια ομολογιακή έκδοση, η οποία προορίζεται για αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού και για κεφάλαιο κίνησης του Διαχειριστή με πολύ καλύτερους όρους.
 
Ενδεικτική της αποδοχής που απολαμβάνει ο ΑΔΜΗΕ στην επενδυτική κοινότητα είναι η πρόσφατη έκθεση της Eurobank Equities για τη μετοχή της εισηγμένης. Η χρηματιστηριακή «βλέπει» περιθώριο ανόδου πάνω από 50% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα και εντάσσει τη μετοχή στο χαρτοφυλάκιο των κύριων επενδυτικών επιλογών της.
 
Όπως αναφέρει η έκθεση, ο ισχυρός ισολογισμός της εταιρίας διευκολύνει την εκτέλεση του φιλόδοξου επενδυτικού πλάνου την επόμενη δεκαετία, το οποίο αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της Ρυθμιζόμενης Περιουσιακής Βάσης και ρυθμό ανάπτυξης της κερδοφορίας κατά 10% περίπου σε επίπεδο EBITDA κατά την επόμενη πενταετία. Εκτιμά συνολικά μερίσματα άνω των 130 εκ. ευρώ από την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, που υπονοεί μέση μερισματική απόδοση 5% περίπου.
 
Ο στρατηγικός ρόλος του ΑΔΜΗΕ, όμως, δεν εξαντλείται στο Δεκαετές Πρόγραμμα όπως αυτό έχει χαραχτεί έως σήμερα. Στόχος μας είναι ο Διαχειριστής να αναδειχθεί σε enabler της στροφής προς την πράσινη ανάπτυξη μέσω της απολιγνιτοποίηση. Κύριος “μοχλός” αυτής της στροφής είναι, όπως όλοι γνωρίζουμε, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
 
Μας ενδιαφέρει να παίξουμε ρόλο στον νέο κλάδο αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας που έρχεται τα επόμενα χρόνια και βέβαια στις διασυνδέσεις των υπεράκτιων αιολικών πάρκων που θα δημιουργηθούν στις ελληνικές θάλασσες. Η τεχνογνωσία που χρησιμοποιείται για τα έργα αυτά είναι καινοτόμος και ο ΑΔΜΗΕ έχει όλες τις δυνατότητες –τεχνικές, χρηματοοικονομικές– να δραστηριοποιηθεί στη νέα αυτή αγορά. Σε αυτά τα πεδία ήδη αναπτύσσουμε εγχώριες αλλά και διεθνείς συνεργασίες για συγκεκριμένα πρότζεκτ.
 
Συνοψίζοντας, λοιπόν, θα ήθελα να επισημάνω ότι το μοντέλο του ΑΔΜΗΕ λειτουργεί ως παράδειγμα για το πώς εταιρίες με την ύπαρξη στρατηγικού επενδυτή και παρουσία στο Χρηματιστήριο μπορούν σε δύσκολες συνθήκες να λειτουργήσουν αποδοτικά και να υπερβούν το υπόδειγμα του ιστορικού μοντέλου των ΔΕΚΟ προς όφελος των καταναλωτών και της Οικονομίας.
 
Αυτό ισχύει τόσο με επιχειρησιακούς όρους, αφού υλοποιεί ταχέως τις διασυνδέσεις προς όφελος των καταναλωτών της χώρας, όσο και με χρηματοοικονομικούς όρους, αφού καταγράφει υψηλή κερδοφορία προς όφελος των μετόχων του.
 
Αποτυπώνεται όμως και σε μια παράμετρο που θεωρούμε ίσως την πλέον σημαντική για την μακροπρόθεσμη επιτυχία του ΑΔΜΗΕ: το γεγονός ότι ο ΑΔΜΗΕ προσελκύει το ενδιαφέρον ανθρώπων από την αγορά, επαγγελματιών και μηχανικών τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας προκειμένου να απασχοληθούν στα έργα του. Ανθρώπους με τους οποίους στελεχώνουμε τις θυγατρικές μας, όπως η ΑΡΙΑΔΝΗ Interconnection, και με τους οποίους θα υλοποιήσουμε και τα επόμενα μεγάλα μας έργα.
 
Είναι σημαντικό για εμάς ως ΑΔΜΗΕ, ακριβώς λόγω του ρόλου που έχουμε τόσο στην Αγορά ηλεκτρικής Ενέργειας όσο και ευρύτερα ως εταιρεία Υποδομών της Χώρας, να υπάρξουν παρόμοια turnaround stories ειδικά στον ενεργειακό κλάδο, προκειμένου να επιταχυνθεί η ενεργειακή μετάβαση που αποτελεί την μεγαλύτερη ίσως πρόκληση της ανθρωπότητας στις μέρες μας.
 
Η κλιματική αλλαγή και πλέον το περιβάλλον μιας παγκόσμιας πανδημίας αποτελούν το πεδίο στο οποίο θα κληθούμε ως γενιά να απαντήσουμε. Για να απαντήσουμε με επιτυχία χρειαζόμαστε αποτελεσματικούς Θεσμούς, Οργανισμούς και Εταιρείες».


www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης