Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

ΗΠΑ: Θετικοί στον κορωνοϊό ο πρόεδρος Trump και η σύζυγος του Melania - Πτωτικά τα futures της Wall

ΗΠΑ: Θετικοί στον κορωνοϊό ο πρόεδρος Trump και η σύζυγος του Melania - Πτωτικά τα futures της Wall
Είναι καλά στην υγεία τους, θα παραμείνουν στον Λευκό Οίκο διαβεβαιώνουν οι γιατροί
Θετικός στον κορωνοϊό είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump και η σύζυγος του Melania, εξέλιξη που ενδεχομένως να αποτελέσει πλήγμα για τον Trump μια και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές  της 3ης Νοεμβρίου, καθώς αλλάζουν τα δεδομένα της προεκλογικής του εκστρατείας.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Trump, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του θα μπούν άμεσα στη διαδικασία καραντίνας και ανάρρωσης.
«Θα το ξεπεράσουμε αυτό μαζί» ανέφερε ο Trump.
Σημειώνεται πως νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ήταν θετική στον κορωνοϊό η στενή του συνεργάτης, Hope Hicks.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα futures της Wall μετά από αυτή την εξέιλξη υποχωρούν 1% και ο S&P κινείται στις 3.335 μονάδες σε σύγκριση με το χθεσινό επίπεδο των 3.380 μονάδων.


Image

«Η Hope Hicks, η οποία εργαζόταν τόσο σκληρά χωρίς να κάνει ούτε ένα διάλειμμα, μόλις βρέθηκε θετική σε τεστ για τον Covid19.
Η πρώτη κυρία και εγώ αναμένουμε τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβληθήκαμε.
Στο μεταξύ, θα αρχίσουμε τη διαδικασία της καραντίνας μας!» ανέφερε νωρίτερα στο twitter ο Trump.
Σημειώνεται πως η 31χρονη Hope επέβαινε στο προεδρικό αεροσκάφος όταν ο Trump πήγε την Τρίτη στο Κλίβελαντ, στην πολιτεία Οχάιο, για να συμμετάσχει στο πρώτο debate με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία Joe Biden ενώ συνταξίδεψε επίσης με Trump προχθές Τετάρτη στη Μινεσότα, όπου  έκανε την κεντρική ομιλία σε προεκλογική εκδήλωση.

Είναι καλά στην υγεία του διαβεβαιώνουν οι γιατροί

Πάντως, οι γιατροί του Trump διαβεβαιώνουν πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι καλά στην υγεία του.
Όπως ανέφερε o γιατρός του Λευκού Οίκου, Sean Conley, ο Trump θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της περιόδου της «ανάρρωσής» του και ότι θα «συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του» κανονικά, εξ αποστάσεως.
«Και οι δύο είναι καλά αυτή τη στιγμή.
Σκοπεύουν να μείνουν στο Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης τους.
Ο Trump θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του χωρίς διακοπή, καθόσον ανακάμπτει» υποστήριξε ο Sean Conley, τη στιγμή πάντως που η αμερικανική προεδρία γνωστοποίησε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι του Trump στη Φλόριντα αποφασίστηκε να ακυρωθεί ενώ ανατροπές θα υπάρξουν και τις επόμενες ημέρες στο πρόγραμμα των προεκλογικών συγκεντρώσεων του Trump.
Σημειώνεται πως ο Trump συμπεριλαμβάνεται στις ευπαθείς ομάδες καθώς είναι 74 ετών και θεωρείται παχύσαρκος ενώ παραμένει άγνωστο το κατά πόσο ασκείται ή τρέφεται υγιεινά.
Mετά τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Borris Johnson και τον πρόεδρο της Βραζιλίας Jair Bolsonaro, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump είναι οι τρίτος ηγέτης που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.
Και οι τρεις ηγέτες έχουν δεχθεί κριτική για τον χειρισμό της πανδημίας που έχει προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στις χώρες τους.
Σημειώνεται πως ο Trump είχε υποτιμήσει την επιδημία του κορωνοϊού και είχε αψηφήσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών σχετικά με την ανάγκη χρήσης μάσκας και τήρησης των αποστάσεων.
Πρόσφατα μάλιστα υποστήριξε πως τήρησε αυτή τη στάση προκειμένου να μην προκαλέσει πανικό στην αμερικανική κοινή γνώμη, ενώ διαμηνύει πως οι ΗΠΑ σύντομα θα ξεπεράσουν την επιδημία και θα προμηθευτούν εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τοποθετήσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις εκτιμήσεις των ειδικών επιστημόνων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης