Ηλεκτρισμός

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες
Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε 4,9% το Σεπτέμβριο, η πρώτη μηνιαία αύξηση από τον Φεβρουάριο
Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας αυξήθηκε για πρώτη φορά σε επτά μήνες το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, καθώς η άρση των περισσότερων περιορισμών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό ώθησε τη ζήτηση ενέργειας στα τρία τέταρτα των περιφερειών της χώρας.
Η δραστηριότητα στα εργοστάσια της Ινδίας επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε πάνω από οκτώ χρόνια τον Σεπτέμβριο, καθώς η χαλάρωση των lockdowns οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης και της παραγωγής, σύμφωνα με έρευνα την Πέμπτη 1/10/2020.

Οι βιομηχανίες και τα γραφεία αντιπροσωπεύουν το ήμισυ της ετήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και ο πρωθυπουργός Narendra Modi επικαλείται τα στοιχεία της κατανάλωσης ενέργειας για να δείξει την εμφάνιση «πράσινων βλαστών» στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

Μια ανάλυση του Reuters σχετικά με τα στοιχεία καθημερινής αποστολής φορτίου από τον ομοσπονδιακό φορέα εκμετάλλευσης δικτύου POSOCO έδειξε ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε 4,9% το Σεπτέμβριο, η πρώτη μηνιαία αύξηση από τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, η οικονομία της Ινδίας προβλέπεται να συρρικνωθεί έως και 10% κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους που ξεκίνησε τον Απρίλιο, η οποία θα ήταν η πιο αδύναμη απόδοσή της από το 1979, και οι αναλυτές αναμένουν ότι η ετήσια ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας θα μειωθεί για πρώτη φορά σε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Η οικονομία συρρικνώθηκε με απότομο ρυθμό σε επίπεδα ρεκόρ τους τρεις μήνες έως τα τέλη Ιουνίου, καθώς η κυβέρνηση επέβαλε αυστηρά μέτρα lockdowns λόγω του κορωνοϊού.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης