Χρηματιστήριο & Αγορές

Κέρδη στη Wall Street – Άνοδος 410 μονάδων για τον Dow, 2,33% πάνω ο S&P 500 energy sector

Κέρδη στη Wall Street – Άνοδος 410 μονάδων για τον Dow, 2,33% πάνω ο  S&P 500 energy sector
Ο S&P 500 κέρδισε 1,62% και ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,87%
Με ισχυρή άνοδο έκλεισε η Wall Street τη Δευτέρα 28/9/2020, καθώς η αγορά βασίστηκε στα ισχυρά κέρδη από την προηγούμενη συνεδρίαση εν μέσω ελπίδας για μια νέα συμφωνία σχετικά με τα δημοσιονομικά κίνητρα των ΗΠΑ και αρκετές εταιρικές συμφωνίες.
Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύθηκε 410 μονάδες, ή 1,51% στις 27584,71 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 1,62% στις 3351,76 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 2,33% στις 234,42 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε 1,87% στις 11117,53 μονάδες.

Μέτρα ενίσχυσης

Το συναίσθημα στην Wall Street έλαβε ώθηση μετά την ανακοίνωση της προέδρου των Αντιπροσώπων της Βουλής Nancy Pelosi την Κυριακή ότι μια συμφωνία ενίσχυσης για τον κορωνοϊό της τελευταίας στιγμής παραμένει στο τραπέζι καθώς οι Δημοκρατικοί του Σώματος προσπαθούν να προχωρήσουν ένα μικρότερο πακέτο βοήθειας που κοστίζει περίπου 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Η Pelosi είπε επίσης ότι αυτή και ο υπουργός Οικονομικών Mnuchin πρόκειται να συζητήσουν τη Δευτέρα. Ωστόσο, αυτό το τίμημα είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που έχει δηλώσει η ηγεσία των Ρεπουμπλικανών ότι θα υποστηρίξει στο νέο πακέτο.
«Ενώ η πρόεδρος της Βουλής Pelosi και ο υπουργός Οικονομικών Mnuchin πρόκειται να ξαναρχίσουν συνομιλίες, είναι πιθανό ότι πολλοί από τους δημοκράτες του Σώματος που αντιμετωπίζουν σκληρές επικείμενες εκλογικές μάχες είναι ανυπόμονη για τηνεπίλυση», δήλωσε η Katie Nixon, CIO της Northern Trust Wealth Management. «Είμαστε πολύ προσεκτικοί με την αισιοδοξία μας για ένα νομοσχέδιο πριν από το Νοέμβριο, αλλά πιο σίγουροι ότι η υποστήριξη θα έρθει».

Συμφωνίες

Οι επενδυτές χαιρέτισαν επίσης μια πληθώρα δραστηριοτήτων εταιρικής διαπραγμάτευσης.
Η Devon Energy και η WPX Energy ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε συγχώνευση, οδηγώντας τις μετοχές τους σε άνοδο 12,2% και 16,9%, αντίστοιχα. Εν τω μεταξύ, η Caesars Entertainment ανακοίνωσε προσφορά μετρητών για να εξαγοράσει το William Hill με έδρα το Λονδίνο έναντι 2,9 δισεκατομμυρίων λιρών.

Οι μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών αυξήθηκαν ευρέως.
Facebook και Amazon ενισχύθηκαν 0,6% και 1,6%, αντίστοιχα. Η Apple σημείωσε άνοδο 1,5%. Η Alphabet σημείωσε άνοδο 1,3% και η Microsoft διαπραγματεύθηκε υψηλότερα κατά 0,6%.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης