Ηλεκτρισμός

Συγχώνευση των ChargePoint - Switchback Energy Acquisition στο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Συγχώνευση των ChargePoint - Switchback Energy Acquisition στο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
H συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί κοντά στο τέλος του έτους και η εταιρεία θα ονομάζεται ChargePoint Holdings Inc

Η ChargePoint Inc, ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, δήλωσε σήμερα ότι θα συγχωνευτεί με την Switchback Energy Acquisition Corp, με τη συμφωνία να ανέρχεται στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί κοντά στο τέλος του έτους και η εταιρεία θα ονομάζεται ChargePoint Holdings Inc. Μάλιστα, το Reuters  την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι οι ChargePoint και Switchback πλησίαζαν σε συμφωνία. Το Switchback είναι μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC) που συγκέντρωσε 300 εκατομμύρια δολάρια σε μια αρχική δημόσια προσφορά τον Ιούλιο του 2019.

«Η βιομηχανία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων επιταχύνεται και αναμένεται ότι οι επενδύσεις σε υποδομές φόρτισης θα είναι 190 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Switchback Scott McNeill.

Η συμφωνία και το SPAC

Η συμφωνία θα συγκεντρώσει περίπου 493 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα που θα χρησιμοποιήσει η ChargePoint για επέκταση στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Περιλαμβάνει 225 εκατομμύρια δολάρια από τους Baillie Gifford, Neuberger Berman Alternatives Advisors και άλλους θεσμικούς επενδυτές. Η Baillie Gifford είναι ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους στην Tesla.

Το SPAC είναι μια εταιρεία που συγκεντρώνει χρήματα μέσω μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς για την αγορά ενός λειτουργικού φορέα, συνήθως εντός δύο ετών. Τα SPAC έχουν αναδειχθεί ως μια γρήγορη διαδρομή προς το χρηματιστήριο για εταιρείες, ιδίως για νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας αυτοκινήτων, και έχουν αποδειχθεί δημοφιλείς στους επενδυτές που επιδιώκουν να επαναλάβουν την υψηλή αποτίμηση της Tesla.

Η ChargePoint

Πριν από τη συμφωνία SPAC, η ChargePoint, το οποίο λειτουργεί αλλά δεν διαθέτει το δίκτυο φόρτισης, είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 660 εκατομμύρια δολάρια.
Η ChargePoint λειτουργεί περισσότερα από 115.000 σημεία φόρτισης παγκοσμίως, κυρίως στη Βόρεια Αμερική, και προηγουμένως είπε ότι στοχεύει να την αυξήσει σε 2,5 εκατομμύρια έως το 2025. Τα έσοδά της το 2019 ανέρχονταν στα 147 εκατ. δολ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης