Περισσότερα από 13 δισ. δολ. αναμένεται να επενδύσει σε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών έως το 2030 η Αυστραλία, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Angus Taylor.
Όπως αναμεταδίδει το Oilprice, η Αυστραλία θα εργαστεί πάνω στο υδρογόνο, τις τεχνολογίες δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα, αλλά και τη μείωση του κόστους παραγωγής χάλυβα και αλουμινίου χαμηλών εκπομπών.
Ωστόσο, σε αντίθεση με ορισμένες άλλες κυβερνήσεις, η Αυστραλία δεν θέτει στόχους εκπομπών καθαρών μηδενικών εκπομπών.
Μείωση των εκπομπών και τα δεδομένα της GlobalData
«Εάν αυτές οι τεχνολογίες επιτύχουν ευρεία ανάπτυξη παγκοσμίως, θα μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές από την ενέργεια, τις μεταφορές, τη γεωργία και τη βαριά βιομηχανία. Αυτοί οι τομείς αντιπροσωπεύουν το 90% των παγκόσμιων εκπομπών και εκπέμπουν 45 δισεκατομμύρια τόνους κάθε χρόνο» είπε χαρακτηριστικά ο Taylor.
Παρά τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις όπως ο κορωνοϊός, η Αυστραλία αναμένεται να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην ενεργειακή μετάβαση μακροπρόθεσμα, επιτυγχάνοντας την ταχύτερη μετάβαση σε ένα συντριπτικό μερίδιο ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό μείγμα. Αυτά ήταν τον περασμένο μήνα τα δεδομένα της εταιρείας ανάλυσης GlobalData.
Η Αυστραλία διαθέτει έναν ισχυρό πλέγμα έργων ηλιακής και αιολικής ενέργειας που θα φέρουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αγορά, δήλωσε η GlobalData.
Σύμφωνα με τον Αυστραλιανό Διαχειριστή Αγοράς Ενέργειας (AEMO) το 20ετές σχέδιο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Αυστραλίας, έως το 2034-35, η ανανεώσιμη παραγωγή μπορεί, μερικές φορές, να παρέχει το 85% της παραγωγής. Μέχρι το 2040, η μεταβλητή ανανεώσιμη ενέργεια θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει έως και το 94,2% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
www.worldenergynews.gr