Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

ΔΕΔΑ: Αναβάλλονται τα εγκαίνια του δικτύου στο Κιλκίς - Κανονικά η έναρξη συνδέσεων

ΔΕΔΑ: Αναβάλλονται τα εγκαίνια του δικτύου στο Κιλκίς - Κανονικά η έναρξη συνδέσεων
Η αναβολή της τελετής ενεργοποίησης του υφιστάμενου δικτύου οφείλεται στα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού
Λόγω των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν από τις αρμόδιες Αρχές για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 στο Κιλκίς, αναβλήθηκε η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή (11/09) με αφορμή την ενεργοποίηση του υφιστάμενου δικτύου διανομής φυσικού αερίου της πόλης.

Στην εκδήλωση ήταν προγραμματισμένο να παραστεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, και εκπρόσωποι της πολιτικής, πνευματικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΔΑ, η αναβολή δεν επηρεάζει ωστόσο τον προγραμματισμό της εταιρείας για την άμεση ενεργοποίηση του δικτύου και την υλοποίηση των συνδέσεων των ενδιαφερόμενων καταναλωτών.

«Η εταιρεία έχει, ήδη, προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να αξιοποιηθεί αυτή η σημαντική υποδομή για την πόλη του Κιλκίς και όλοι οι ενδιαφερόμενοι οικιακοί και εμπορικοί καταναλωτές, των οποίων τα κτήρια βρίσκονται σε δρόμο από τον οποίο διέρχεται το υφιστάμενο δίκτυο διανομής, μπορούν να προχωρήσουν κανονικά στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαδικασία σύνδεσης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΔΕΔΑ.

Κατασκευή του δικτύου το 2008

Υπενθυμίζεται ότι το υφιστάμενο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στο Κιλκίς κατασκευάστηκε το 2008, αλλά μέχρι σήμερα παρέμενε ανενεργό και ανεκμετάλλευτο. Η ΔΕΔΑ προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αξιοποίησή του και άμεσα ξεκινά η υλοποίηση των συνδέσεων των ενδιαφερόμενων καταναλωτών (κατοικίες, δημόσια και δημοτικά κτήρια, καταστήματα, επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος κλπ.).

Το υφιστάμενο δίκτυο, μήκους 11 χιλιομέτρων, διέρχεται από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης (21ης Ιουνίου, Ελευθερίου Βενιζέλου, 15 Μαρτύρων, Γ. Καπέτα, περιφερειακός) και με τις συνδέσεις που θα γίνουν μπορεί να καλυφθεί ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειακών αναγκών της πόλης ήδη από αυτόν τον χειμώνα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι οικιακοί και εμπορικοί καταναλωτές των οποίων τα κτήρια βρίσκονται σε δρόμο από τον οποίο διέρχεται το υφιστάμενο δίκτυο διανομής, μπορούν να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαδικασία σύνδεσης. Για τη διευκόλυνσή τους, επισυνάπτονται χάρτης του Κιλκίς επί του οποίου αποτυπώνεται το υφιστάμενο δίκτυο, καθώς και πίνακας με τις οδούς από τις οποίες αυτό διέρχεται.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τη γρήγορη και φιλική προς τον καταναλωτή διαδικασία σύνδεσης μέσω της νέας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας της ΔΕΔΑ (www.deda.gr). Σημειώνεται ότι σε όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, τα τέλη σύνδεσης θα είναι δωρεάν.

Οι συνδέσεις επί του υφιστάμενου δικτύου στο Κιλκίς θα πραγματοποιηθούν μέσω ενός αυτοχρηματοδοτούμενου προγράμματος της ΔΕΔΑ, που θα υλοποιηθεί πριν από την έναρξη των μεγάλων έργων τα οποία είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020. Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ, έως το τέλος του 2023 προβλέπεται για το Κιλκίς η κατασκευή 36 χιλιομέτρων δικτύου και περί τις 1.300 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών, με δυνατότητα πολλαπλάσιου αριθμού συνδέσεων εφόσον υπάρχει ζήτηση από την τοπική κοινωνία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης