Φυσικό Αέριο

«Πρέσινγκ» της Nagtogaz στην κυβέρνηση για ενίσχυση της παραγωγής φυσικού αερίου - Ο απώτερος στόχος

«Πρέσινγκ» της Nagtogaz στην κυβέρνηση για ενίσχυση της παραγωγής φυσικού αερίου - Ο απώτερος στόχος
Η Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό φιλοδοξεί να είναι αυτάρκης στον τομέα του φυσικού αερίου

Πίεση στην κυβέρνηση της Ουκρανίας ασκεί η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου, Naftogaz, προκειμένου να στηρίξει εμπράκτως τον τομέα φυσικού αερίου της χώρας και να παρέχει τις σωστές προϋποθέσεις για αύξηση της παραγωγής, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Andriy Kobolev.

Όπως αναμεταδίδει το Platts, η Ουκρανία, της οποίας η παραγωγή φυσικού αερίου ήταν σταθερή στα 20 Bcm / έτος τα τελευταία 25 χρόνια, έχει τεράστιο ανεκμετάλλευτο δυναμικό στα χερσαία μπλοκ καθώς και στη Μαύρη Θάλασσα.

Παράλληλα, το περασμένο έτος άνοιξαν μεγάλες εκτάσεις για νέα εξερεύνηση, αλλά υπήρξαν καθυστερήσεις στην υπογραφή νέων συμφωνιών κατανομής της παραγωγής. Σύμφωνα με τους παραγωγούς φυσικού αερίου, πρέπει να δοθούν περισσότερα κίνητρα στη βιομηχανία για την ενίσχυση της ανάντη δραστηριότητας.

«Η Ουκρανία έχει τη δυνατότητα να κινηθεί από τη στασιμότητα στην αύξηση της παραγωγής. Τα νέα όμως έργα απαιτούν επενδύσεις, νέες τεχνολογίες και τεχνογνωσία. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη, να διερευνήσουμε και να ανοίξουμε αυτές τις ευκαιρίες για ολόκληρη τη βιομηχανία και για τη χώρα. Αλλά η επιτυχής εφαρμογή τους απαιτεί μια προληπτική θέση εκ μέρους του κράτους» δήλωσε ο Kobolev σε συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Κίεβο.

Ανεξαρτησία φυσικού αερίου

Η Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό φιλοδοξεί να είναι αυτάρκης - και ακόμη και να γίνει εξαγωγέας - και ο πρωθυπουργός της Denys Shmyhal δήλωσε στη συνάντηση ότι η εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου θα επιφέρει την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Η χώρα παρήγαγε 20,7 Bcm φυσικού αερίου το 2019, σχεδόν αρκετά για να καλύψει την κατανάλωση 26,4 Bcm. «Σε συναντήσεις με τον Volodymyr Zelensky, έχουμε θέσει συνεχώς το ζήτημα της αύξησης της παραγωγής μας. Είναι απαραίτητο να διεξαχθεί η κατάλληλη φάση εξερεύνησης, να ολοκληρωθούν τα ήδη μερικώς εφαρμοζόμενα σχέδια εξερεύνησης και να ξεκινήσει αμέσως η παραγωγή. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να κάνει τέτοια δουλειά και βασιζόμαστε επίσης στις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες των νομοθετών. Είμαι πεπεισμένος ότι μαζί θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την απαραίτητη εργασία και σύντομα να ενισχύσουμε την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ουκρανίας» δήλωσε ο Shmyhal.

Επίσης, η Naftogaz δήλωσε ότι ήταν έτοιμη να εφαρμόσει πιλοτικά έργα σε νέους τομείς παραγωγής, μειώνοντας τον κίνδυνο τέτοιων εξελίξεων για ολόκληρη τη βιομηχανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης