Φυσικό Αέριο

Γαλλία: Είχαμε ανέκαθεν επιφυλάξεις για τον αγωγό Nord Stream 2 - Τι απάντησε ο εκπρόσωπος της Merkel

Γαλλία: Είχαμε ανέκαθεν επιφυλάξεις για τον αγωγό Nord Stream 2 - Τι απάντησε ο εκπρόσωπος της Merkel
Η Γερμανία δεν αποκλείει την πιθανότητα να αποσύρει τη στήριξή της εφόσον η Μόσχα δεν δώσει σαφείς απαντήσεις για τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι

Ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας επανέλαβε σήμερα τις επιφυλάξεις που εκφράζει η χώρα του για το πρόγραμμα του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, το οποίο συναντά ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις στη Γερμανία, με αφορμή και τη δηλητηρίαση του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

"Είχαμε συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε γαλλογερμανικό επίπεδο για τον Nord Stream, αναφέραμε πολλές φορές τις επιφυλάξεις μας, ανεξαρτήτως από το θέμα του κ. Ναβάλνι, το οποίο δεν υπήρχε ακόμη την εποχή εκείνη", είπε ο Κλεμάν Μπον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο στο Βερολίνο.

Δεν θέλω να εμπλακώ στη συζήτηση που γίνεται στη Γερμανία για τον Nord Stream 2", συνέχισε, "αλλά οι επιφυλάξεις που έχουμε για την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία υπάρχουν, είναι γνωστές", πρόσθεσε.

Η Γερμανία, που προωθούσε αυτό το σχέδιο, δεν αποκλείει την πιθανότητα να αποσύρει τη στήριξή της εφόσον η Μόσχα δεν δώσει σαφείς απαντήσεις για τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι από έναν νευροτοξικό παράγοντα.
Ο εκπρόσωπος της Άγγελα Μέρκελ, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, όταν ρωτήθηκε σήμερα αν τυχόν κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την υπόθεση αυτή θα επηρέαζαν την κατασκευή του αγωγού, απάντησε: "Η καγκελάριος θεωρεί ότι ήταν εσφαλμένο να αποκλεισθεί εκ προοιμίου" αυτό το ενδεχόμενο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης