Φυσικό Αέριο

ΕΙΑ: Aυξήθηκε η αποθήκευση φυσικού αερίου – Ενδείξεις σύσφιξης της αγοράς βλέπουν οι trader

ΕΙΑ: Aυξήθηκε η αποθήκευση φυσικού αερίου – Ενδείξεις σύσφιξης της αγοράς βλέπουν οι trader
Η αποθήκευση 35 Bcf υποδηλώνει ότι η προσφορά και η ζήτηση περιορίζονται σύμφωνα με τους αναλυτές
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου διαπραγματεύτηκαν υψηλότερα πριν από την εβδομαδιαία έκθεση κρατικής αποθήκευσης την Πέμπτη και διατηρήθηκαν σταθερά μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης, υποδηλώνοντας ότι οι traders «διαβάζουν» τα μεγέθη ως ουδέτερους.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου Οκτωβρίου διαπραγματεύονται με άνοδο 1,45% στα 2,523 $

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΙΑ η αποθήκευση σημείωσε άνοδο 35 Bcf για την εβδομάδα που έληξε στις 28 Αυγούστου.
Το αποθηκευμένο φυσικό αέριο ήταν 3.455 Bcf την Παρασκευή 28 Αυγούστου. Αυτό αντιπροσωπεύει καθαρή αύξηση 35 Bcf από την προηγούμενη εβδομάδα. Τα αποθέματα ήταν 538 Bcf υψηλότερα από πέρυσι αυτή τη στιγμή και 407 Bcf πάνω από τον πενταετή μέσο όρο των 3.048 Bcf. στα 3.455 Bcf, το συνολικό λειτουργικό αέριο υπερβαίνει το πενταετές ιστορικό εύρος.
Οι traders ανέμεναν μια σχετικά μέτρια άνοδο στα υπόγεια αποθέματα φυσικού αερίου για την εβδομάδα που έληξε στις 29 Αυγούστου. Αναμενόταν αύξηση περίπου 37 Bcf.

Σύμφωνα με το Natural Gas Intelligence (NGI), έρευνα του Bloomberg διαπίστωσε εκτιμήσεις ενίσχυσης που κυμαίνονται από 29 Bcf έως 43 Bcf, με διάμεσο 37 Bcf, ενώ στη δημοσκόπηση του Reuters υπήρχαν εκτιμήσεις που κυμαίνονται από 25 Bcf έως 43 Bcf και μια μέση τιμή 35 Bcf.

Η NGI υπολόγισε μια ενίσχυση 32 Bcf, ισοδύναμη με την πρόβλεψη της Bespoke Weather Services.
Σύμφωνα με το NatGasWeather για τις 3 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου, «οι άνετες συνθήκες συνεχίζονται στο Midwest και στο Ohio Valley με υψηλά επίπεδα από 60 έως και χαμηλά 80. Η άνοδος της θερμοκρασίας στα Δυτικά θα οσδηγήσει υψηλά επίπεδα άνω των 80s έως 100s.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες από την επίδραση του τυφώνα Laura διατηρούν τον έλεγχο της ζήτησης και των μελλοντικών συμβολαίων.

Η αποθήκευση των 35 Bcf σηματοδοτεί τη χαμηλότερη δεύτερη εβδομάδα και αυτό υποδηλώνει ότι η προσφορά και η ζήτηση σφίγγουν. Αυτό θα μπορούσε να είναι αρκετό για να οδηγήσει τις τιμές υψηλότερα εάν οι traders αποφασίσουν να αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις σχετικά με τη ζήτηση LNG.

Οι εξαγωγές LNG εξακολουθούν να αποτελούν μείζονα ανησυχία με κάποιες προβλέψεις να κάνουν λόγο ότι οι βασικές εγκαταστάσεις παραγωγής ενδέχεται να μην έχουν πλήρη αποκατάσταση για άλλες δύο έως τρεις εβδομάδες.
Η ομάδα του EBW Analytics είχε παρόμοια ανάγνωση. "Το κύριο ζήτημα σε αυτό το σημείο είναι το χρονικό πλαίσιο για την αποκατάσταση της ισχύος στο Sabine Pass και στο Cameron", ανέφεραν οι αναλυτές την Τετάρτη.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης