Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: «Υγιής» διόρθωση το sell-off της τεχνολογίας λένε οι αναλυτές σύμφωνα με το CNBC

tags :
Wall Street: «Υγιής» διόρθωση το sell-off της τεχνολογίας λένε οι αναλυτές σύμφωνα με το CNBC
Οι μετοχές κινούνται συνήθως σε «ασταθή νερά» τον Σεπτέμβριο και το sell-off θεωρήθηκε ως ένα υγιές σημάδι από τους στρατηγικούς
Κατακόρυφη πτώση σημείωσαν οι μετοχές στην Wall Street την Πέμπτη με την τεχνολογία να καταγράφει το χειρότερο sell-off του καλοκαιριού.
Οι στρατηγικοί αναλυτές εκτιμούν ότι δεν υπήρχε συγκεκριμένος καταλύτης, αλλά ο «αφρός» που είχε δημιουργηθεί σε αυτές τις μετοχές και είχαν παγιδευτεί σε μια κερδοσκοπική φρενίτιδα που επεκτάθηκε στην options αγορά σύμφωνα με το CNBC.
Οι μετοχές κινούνται συνήθως σε «ασταθή νερά» τον Σεπτέμβριο και το sell-off θεωρήθηκε ως ένα υγιές σημάδι από τους στρατηγικούς μετά την αύξηση του Αυγούστου πάνω από 7% στο S&P 500.

Την Πέμπτη οι μετοχές υποχώρησαν με ταχύ ρυθμό με την τεχνολογία να υποχωρεί περισσότερο από άλλους τομείς της αγοράς. Ο Nasdaq είχε απώλειες, 5% σε μια χιονοστιβάδα πωλήσεων τεχνολογίας, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε περίπου 3,5%.

"Ας το παραδεχτούμε. Αυτές οι μετοχές είναι πολύ υπετιμημένες. Δεν χρειάζεται πολύ », δήλωσε ο Steve Massocca, διευθύνων σύμβουλος της Wedbush. «Είναι προφανές ότι είναι ευαίσθητες σε πωλήσεις για χάρη των πωλήσεων. Δεν μπόρεσα να βρω μια ειδική ιστορία για την τεχνολογία που οδήγησε σε αυτό, αλλά αν σκεφτείς κανείς αυτά τα ονόματα, είναι υπερβολικά. Δεν χρειάζεται πολύ. Η κατεύθυνση του ανέμου πρέπει να αλλάξει. "
Ο Massocca σημείωσε ότι οι πωλήσεις στην αγορά θα μπορούσαν εύκολα να κατηγορηθούν για ηλεκτρονικές συναλλαγές και αλγοριθμικές συναλλαγές, καθώς ήταν τόσο σαρωτικές.

na

Υπήρξε κάποια συζήτηση ότι την αγορά που συνδέεται με τις εκλογές, αλλά οι αναλυτές ανέφεραν ότι δεν φαίνεται να σχετίζεται, αν και η άνοδος του Προέδρου Trump στις δημοσκοπήσεις στις αρχές της εβδομάδας θεωρήθηκε θετικό για τις μετοχές.
Η Tesla υποχώρησε περισσότερο από 9%, χάνοντας κάποια από τα κέρδη που είχε πριν από την πρόσφατη διάσπασή της.
Η Apple προχώρησε σε split αυτήν την εβδομάδα και έχασε το 8%.
Η Apple είναι μια από τα λίγα βασικές τεχνολογικές μετοχές που οδήγησε στα κέρδη της αγοράς. Οι άλλοι μεγάλοι ηγέτες τεχνολογίας υποχώρησαν επίσης, με τη Microsoft να χάνει 6,2%. Η Amazon έχασε περισσότερο από 4,6% και η Alphabet υποχώρησε σχεδόν στο 6%.

«Μέχρι στιγμής, αυτό που έχω δει είναι ένα απόλυτα φυσικό και υγιές σε μια αγορά ταύρων. Υπήρχαν μετοχές που ανέβαιναν 3%, 4%, 5% μέρα με τη μέρα », δήλωσε ο Ed Keon, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων στην QMA.
Ο Keon σημείωσε ότι δεν είναι σαφές πόσο μεγάλο θα είναι το sell-off. «Θα είμαι αγοραστής σήμερα», είπε. «Έτσι συμπεριφέρονται οι αγορές ... Θα μπορούσε να έχει μια πτώση 10%; Δεν έχω ιδέα. Η αγορά ανέβηκε στο πιο ισχυρό ράλι που θυμάμαι στην καριέρα μου. Στο τέλος της ημέρας, οι πωλήσεις γίνονται πολύ άσχημες; Πιθανώς όχι."

Οι απώλειες της Πέμπτης ήρθαν μετά τα υψηλά κέρδη της Τετάρτης, τα οποία θεωρήθηκαν ως ένα προειδοποιητικό σημάδι από ορισμένους traders. Τις τελευταίες εβδομάδες, η επιθετική αγορά μετοχών τεχνολογίας έχει επίσης διαχυθεί στις options αγορές, όπου οι επενδυτές έχουν υποβάλει προσφορές για ορισμένες μετοχές, στοιχηματίζοντας για ακόμη περισσότερα κέρδη στο χρηματιστήριο.

«Ο βαθμός φρενίτιδας της αγοράς την Τετάρτη δεν ήταν σαν αυτό που έχουμε δει σε ολόκληρο τον κύκλο», δήλωσε ο Julian Emanuel, της BTIG. «Χθες, και η τεχνολογία είχε υποαπόδοση που είναι ασυνήθιστο. Είναι πολύ πιο ασυνήθιστο όταν σκέφτεστε το γενικότερο πλαίσιο καθώς το δολάριο ενισχύθηκε, ο χρυσός και το πετρέλαιο υποχώρησαν. "


Γιατί οι επενδυτές δεν πρέπει να ανησυχούν για την πώληση

Οι κυκλικές μετοχές δεν χτυπήθηκαν όσο η τεχνολογία την Πέμπτη. Ο ενεργειακός τομέας ήταν μόλις 0,7% κάτω και ο χρηματοοικονομικός τομέας υποχώρησε 1,6%, σε σύγκριση με μείωση 5,8% στην τεχνολογία πληροφοριών, η πρώτη πτώση σε 11 συνεδρίες

«Νομίζω ότι οι αγορές ταύρων ανεβαίνουν σε κυλιόμενη σκάλα και κατεβαίνουν με ασανσέρ», δήλωσε ο Tom Lee, ιδρυτής της Fundstrat. «Η σημερινή (χθεσινή) πώληση είναι ντεμοντέ κερδοσκοπική. Ήταν απίστευτα μεγάλες οι κινήσεις από τον Μάρτιο. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστούν πολλά για να προκαλέσουν μια πώληση, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό σημαίνει κάτι επίσης. Δεν νομίζω ότι αυτό σημαίνει ότι κάτι χαλάει ή η οικονομία χαλάει. Πρέπει να πάρουμε την ανάσα μας εδώ. "

Ο Art Cashin, της UBS, δήλωσε ότι ορισμένοι τίτλοι οι οποίοι σχετίζονται με το εμβόλιο μπορεί να έχουν πληγεί από την τεχνολογία την Τετάρτη και συνέχισαν να πιέζουν αυτές τις μετοχές.

«Κάποιοι πιστεύουν ότι η υποχώρησε της υψηλής τεχνολογίας, η οποία υπαινίχθηκε τις πιθανές καλύτερες ειδήσεις στο Covid, μπορεί να οφείλεται σε αναφορές ότι ο Λευκός Οίκος έστειλε ειδοποιήσεις σε μεγάλες πόλεις σε βασικές πολιτείες που έλεγαν να προετοιμαστούν για μια μαζική διανομή εμβολίου ως από τα μέσα Οκτωβρίου », σημείωσε ο Cashin.
Επεσήμανε επίσης ότι δεν υπήρχαν αρκετές λεπτομέρειες για να είναι υπεύθυνοι αυτοί οι τίτλοι για όλες τις πωλήσεις, αλλά έχει νόημα.

Ο Lee είπε ότι αυτό θα εξηγούσε, εν μέρει, ότι τα παιχνίδια αξίας δεν χάνουν τόσο πολύ. Υπάρχει μια θεωρία ότι ένα εμβόλιο θα άρει αυτό που αποκαλεί «μετοχές επίκεντρου», εκείνα που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία και η τεχνολογία θα μπορούσε να ξεκουραστεί ή να υποκύψει στο κέρδος καθώς αυτό συμβαίνει.
Στις μετοχές επίκεντρου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων αεροπορικές και βιομηχανικές εταιρείες.
«Είναι υγιές», σημείωσε. "Χαίρομαι που βλέπω τέτοιες μέρες."


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης