Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Σε υψηλό εννέα μηνών οι τιμές φυσικού αερίου στις ΗΠΑ εν αναμονή καταιγίδων στον Kόλπο του Μεξικού

Σε υψηλό εννέα μηνών οι τιμές φυσικού αερίου στις ΗΠΑ εν αναμονή καταιγίδων στον Kόλπο του Μεξικού
Στα 2,6 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες κινούνται τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο σε υψηλό εννέα μηνών τη Δευτέρα 24/8/2020 καθώς οι τροπικές καταιγίδες στον Κόλπο του Μεξικού μείωσαν την παραγωγή, ακόμη και όταν οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) συνέχισε να αυξάνεται.
Τα συμβόλαια φυσικού αερίου αυξήθηκαν 5,3 σεντ, ή 2,2%, στα 2,64 $ (+2,7%) ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες στις 10:19 π.μ. EDT (1419 GMT), έχοντας αγγίξει νωρίτερα το υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Νοεμβρίου στα 2.525 $.
Οι ενεργειακές εταιρείες έκλεισαν το 44,6%, ή 1.205 εκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (mmcfd), της παραγωγής φυσικού αερίου που οφείλεται στην απειλή καταιγίδας στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας και Περιβάλλοντος(BSEE) την Κυριακή.
Ο Marco, πρώην τυφώνας, αποδυναμώθηκε σε τροπική καταιγίδα την Κυριακή, ενώ η τροπική θύελλα Laura έχει προβλεφθεί ότι θα ενισχυθεί σε τυφώνα μέχρι τις αρχές της Τρίτης, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC).

"Υπάρχει ακόμα η πιθανότητα η Laura να γίνει επόμενος τυφώνας κατηγορίας 2 ή 3 μέσα στην εβδομάδα. ... θα δούμε κάποιες απώλειες παραγωγής λόγω του τερματισμού λειτουργίας ", δήλωσε ο Phil Flynn, α
αναλυτής στο Price Futures Group στο Σικάγο.
"(Ωστόσο,) το ερώτημα είναι εάν η απώλεια παραγωγής θα είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση", σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι προσδοκίες βελτίωσης στην παγκόσμια αγορά εξαγωγών LNG προσφέρουν κάποια επιπλέον υποστήριξη στις τιμές.
Οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ κινούνται ανοδικά τον Αύγουστο για πρώτη φορά σε έξι μήνες.
Με την εποχιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας που αναμένεται τον Σεπτέμβριο, η Refinitiv προέβλεψε τη ζήτηση των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών, να μειωθεί από 91,5 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) αυτή την εβδομάδα σε 87,4 bcfd τις επόμενες εβδομάδες.

Αισιοδοξία για την ζήτηση LNG

Οι traders απέδωσαν ορισμένα από τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας στη σταθερή αύξηση της ζήτησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Σύμφωνα με το Natural Gas Intelligence (NGI) "με την προθεσμία της Πέμπτης για ακυρώσεις φορτίου από τους τερματικούς σταθμούς της Cheniere Energy Inc. και ενδείξεις ότι λιγότερα από 10 φορτία ενδέχεται να ακυρωθούν για τον Οκτώβριο, οι bullish traders αντέδρασαν και οδήγησαν το μήνα-μήνα στον υψηλότερο διακανονισμό σε μήνες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης