Ενέργεια

Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ για την αναθεώρηση του Κώδικα του ΕΣΜΗΕ

Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ για την αναθεώρηση του Κώδικα του ΕΣΜΗΕ
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση elecodes-systems@rae.gr
Βάσει των οριζόμενων στο άρθρο 96 παρ. 1-2 Ν. 4001/2011 και στο άρθρο 25 παρ. 8-9 Ν. 4425/2016, η ΡΑΕ θέτει σε δημόσια διαβούλευση την πρόταση  της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. για την αναθεώρηση του Κώδικα Διαχείρισης του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, προκειμένου για την εναρμόνιση και προσαρμογή των διατάξεών του στις νέες συνθήκες της αναδιοργάνωσης και της ολοκλήρωσης της ελληνικής αγοράς ενέργειας, σε εφαρμογή του ενωσιακού (βλ. τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς Σύνδεσης RfG, DCC, HVDC, Κανονισμούς Λειτουργίας SOGL, EnR και τους Κανονισμούς Αγορών CACM, FCA, EB GL) καθώς και του εθνικού πλαισίου (Ν. 4425/2016).


Διευκρινίζεται ότι η εισήγηση της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. δεν περιλαμβάνει, αφενός ρυθμίσεις, για τις οποίες η Αρχή πρόκρινε τη διεξαγωγή διακριτής διαδικασίας διαβούλευσης (όπως επί των  εγγυήσεων που οφείλουν να προσκομίζουν οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Διαχειριστή του ΕΣΜΗΕ ), αφετέρου πρόσφατες τροποποιήσεις του ΚΔΕΣΜΗΕ (βλ την υπ’ αριθμ. 1171/2020 Απόφαση ΡΑΕ για την εφαρμογή του νέου Μεταβατικού Μηχανισμού Αποζημίωσης Ευελιξίας), οι οποίες και θα ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο του αναθεωρημένου Κώδικα.

Λήξη της παρούσας Δημόσιας Διαβούλευσης: Δευτέρα 31.08.2020

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση elecodes-systems@rae.gr.

Μετά τη λήξη της παρούσας δημόσιας διαβούλευσης, η ΡΑΕ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών και παρεμβάσεών τους, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και/ή των απόψεών του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης