Φυσικό Αέριο

Η Gazprom διατηρεί την πρόβλεψη για μέση τιμή αερίου στα 133 δολ.στην ΕΕ το 2020

Η Gazprom διατηρεί την πρόβλεψη για μέση τιμή αερίου στα 133 δολ.στην ΕΕ το 2020
Το 2021 προβλέπεται ως χρονιά εξομάλυνσης για την Gazprom και την οικονομική της κατάσταση

Η Gazprom αναμένει ότι η μέση τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη φέτος θα είναι περίπου 133 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο συνέδριο VTB Capital Investments.

«Οι προωθούμενες τιμές φυσικού αερίου στον ολλανδικό κόμβο TTF στο τέλος του έτους δείχνουν επίπεδο τιμών περίπου 160 δολάρια ​​ανά 1.000 κυβικά μέτρα, το οποίο είναι σημαντικά υψηλότερο από τις τρέχουσες τιμές spot, που είναι περίπου 90 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα). Αυτό συμβαδίζει με την τρέχουσα πρόβλεψη για τη μέση τιμή της προμήθειας της Gazprom στην Ευρώπη περίπου 133 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα το 2020» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, η Gazprom διατηρεί τις προβλέψεις της για την αύξηση των παγκόσμιων τιμών φυσικού αερίου το 4ο τρίμηνο του 2020 έως το πρώτο τρίμηνο του 2021. Ταυτόχρονα, σημαντικό ρόλο για τις τιμές θα διαδραματίσουν οι καιρικές συνθήκες αλλά και το επίπεδο των αποθεμάτων στις υπόγειες αποθήκες αερίου.

Βελτίωση του δείκτη καθαρού χρέους

«Φέτος, οι παραδοσιακές εποχιακές διακυμάνσεις συνοδεύτηκαν από μια απότομη μείωση της ζήτησης από τους περιορισμούς που οφείλονται στην πανδημία. Αυτό μας δίνει λόγο να αναμένουμε αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου το 4ο τρίμηνο του 2020 - το πρώτο τρίμηνο του 2021», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Gazprom.

Τέλος, το 2021 ο δείκτης καθαρού χρέους της εταιρείας θα βελτιωθεί, μετά την επιδείνωση της οικονομικής απόδοσης που προκάλεσε το τρέχον έτος ο κορωνοϊός. Η Gazprom θα ακολουθήσει την πολιτική μερισμάτων που είχε υιοθετηθεί προηγουμένως και προβλέπει αύξηση του μεριδίου του καθαρού κέρδους που προορίζεται για μερίσματα, παρά την προκλητική κατάσταση της διεθνούς αγοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης