Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το «στοίχημα» της First Solar Inc για 100% χρήση ΑΠΕ στις δραστηριότητές της ως το 2028

Το «στοίχημα» της First Solar Inc για 100% χρήση ΑΠΕ στις δραστηριότητές της ως το 2028
Η εταιρεία διαθέτει εργοστάσια στις ΗΠΑ, τη Μαλαισία και το Βιετνάμ με ετήσια παραγωγική ικανότητα 5,5 GW συνεχούς ρεύματος  στα τέλη του 2019

Η αμερικανική εταιρεία ενέργειας, First Solar Inc (ειδικεύεται στην παραγωγή φωτοβολταϊκών λεπτής μεμβράνης και έχει έδρα την Αριζόνα) σχεδιάζει να επιτύχει 100% ανανεώσιμη παροχή ενέργειας για τις κατασκευαστικές της δραστηριότητες παγκοσμίως έως το 2028.

Σύμφωνα με το Renewablesnow.com, η First Solar εντάχθηκε στην πρωτοβουλία RE100, η ​​οποία συγκεντρώνει εταιρείες που έχουν σχέδια να φτάσουν το 100% της ανανεώσιμης ενέργειας. Εκτός από τον στόχο του 2028, έχει θέσει ως ενδιάμεσο στόχο τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άνθρακα για όλες τις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ έως το 2026.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία διαθέτει εργοστάσια στις ΗΠΑ, τη Μαλαισία και το Βιετνάμ με ετήσια παραγωγική ικανότητα 5,5 GW συνεχούς ρεύματος  στα τέλη του 2019.

Μάλιστα, ο Mike Koralewski, επικεφαλής των κατασκευαστικών εργασιών, δήλωσε ότι η στροφή στην πράσινη ενέργεια θα μείωνε την έκθεση της εταιρείας σε μεταβλητότητα των τιμών της ενέργειας και ταυτόχρονα θα στηρίξει τη μετάβαση σε αειφόρο ενέργεια.

«Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας, θα προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε την παράδοση πρόσθετης ικανότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ειδικά στις αναδυόμενες εταιρίες ανανεώσιμων αγορών στη Μαλαισία και το Βιετνάμ», πρόσθεσε ο Koralewski.

Τέλος, η εταιρεία σημείωσε ότι η τεχνολογία της φωτοβολταϊκής μονάδας λεπτής μεμβράνης έχει ήδη αποτύπωμα άνθρακα έως έξι φορές χαμηλότερο από αυτήν των κρυσταλλικών φωτοβολταϊκών πάνελ πυριτίου. Αναμένει να μειώσει περαιτέρω τις εκπομπές άνθρακα κατά 40% έως το 2028.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης