Φυσικό Αέριο

Η Afreximbank δεσμεύει 400 εκατ. δολάρια για το έργο LNG της Μοζαμβίκης

Η Afreximbank δεσμεύει 400 εκατ. δολάρια για το έργο LNG της Μοζαμβίκης
Το έργο Mozambique LNG Area 1 κατατάσσεται ως η μεγαλύτερη μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση στην Αφρική μέχρι σήμερα
Η Αφρικανική Τράπεζα Εξαγωγών - Εισαγωγών με έδρα το Κάιρο έχει δεσμεύσει 400 εκατομμύρια δολάρια σε δάνεια και εγγυήσεις για το έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Μοζαμβίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση την Πέμπτη 6/8/2020.
Η κίνηση της Afreximbank ακολουθεί μια παρόμοια δέσμευση για το ίδιο ποσό της The African Development Bank τον περασμένο μήνα.
"Τα ... κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη μερική χρηματοδότηση ... δραστηριοτήτων που απαιτούνται για την υπεράκτια εξόρυξη φυσικού αερίου, τη μεταφορά του σε εγκαταστάσεις χερσαίας επεξεργασίας και στη συνέχεια τη μετατροπή του σε LNG για εξαγωγή ... σε όλο τον κόσμο", ανέφερε η ανακοίνωση της Afreximbank.

Το έργο Mozambique LNG Area 1 κατατάσσεται ως η μεγαλύτερη μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση στην Αφρική μέχρι σήμερα. Θα αποτελείται από δύο γραμμές LNG με συνολική χωρητικότητα περίπου 13 εκατομμύρια τόνους ετησίως.
Η γαλλική Total, ο φορέας εκμετάλλευσης, εξασφάλισε δανειακή συμφωνία ύψους 14,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η μεγαλύτερη χρηματοδότηση έργου που έχει γίνει στην Αφρική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης