Φυσικό Αέριο

Η Sempra αναμένει την άδεια εξαγωγής από το Μεξικό για το LNG Costa Azul

Η Sempra αναμένει την άδεια εξαγωγής από το Μεξικό για το LNG Costa Azul
Η εταιρεία σχεδιάζει να λάβει μια τελική επενδυτική απόφαση (FID) το 2020 για την κατασκευή του εργοστασίου
Η αμερικανική εταιρεία ενέργειας Sempra Energy ανακοίνωσε την Τετάρτη 5/8/2020 ότι συνεχίζει να συνεργάζεται με την κυβέρνηση του Μεξικού για να πάρει 20ετή άδεια εξαγωγών για την πρώτη φάση της προτεινόμενης μονάδας εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Costa Azul (LNG) στη χώρα.

Η εταιρεία, η οποία έκανε την ανακοίνωση κατά την διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου, ανέφερε ότι σχεδιάζει να λάβει μια τελική επενδυτική απόφαση (FID) το 2020 για την κατασκευή του εργοστασίου.

Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλο τον κόσμο έχουν απορρίψει τις αποφάσεις για την κατασκευή νέων τερματικών LNG καθώς η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας έχει καταρρεύσει λόγω του νέου κοροναϊού.
Η ζήτηση για επενδύσεις στο LNG είχε αυξηθεί για αρκετά χρόνια λόγω της μεγαλύτερης κατανάλωσης από τις περισσότερες ασιατικές χώρες, διαφοροποιώντας την παραγωγή τους από τον άνθρακα.

Ο ρυθμός ανάπτυξης για τη χρήση LNG, ωστόσο, επιβραδύνεται τώρα και πολλά προγραμματισμένα έργα έχουν παγώσει.

Στα μέσα του 2019, δώδεκα επιχειρήσεις της Βόρειας Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της Sempra, έιχαν ανακοινώσει ότι σχεδίαζαν να λάβουν τελική επενδυτική απόφαση (FID) μέχρι το τέλος του έτους. Αλλά κανένα από αυτά τα έργα δεν είναι υπό κατασκευή. Όλα αυτά τα FID καθυστέρησαν μέχρι το 2020 ή αργότερα.

Στις αρχές του 2020, άλλες δωδεκάδες επιχειρήσεις – μερικές από το 2019 – ανακοίνωσαν ότι σχεδίαζαν FID έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι αναλυτές αναμένουν μόνο το Costa Azul LNG να προχωρήσει πραγματικά φέτος.

Η Sempra και η Infraestructura Energética Nova SAB de CV (IEnova), η μεξικανική θυγατρική της, σκοπεύουν να κατασκευάσουν την εγκατάσταση εξαγωγής στο υπάρχον εργοστάσιο εισαγωγής LNG Costa Azul, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 2008.

Εκτός από την πρώτη φάση στο Costa Azul, η Sempra, η οποία κατέχει μέρος του λειτουργικού εργοστασίου LNG της Cameron στη Λουιζιάνα, αναπτύσσει άλλες μονάδες εξαγωγής LNG, συμπεριλαμβανομένων δεύτερων φάσεων στο Cameron και Costa Azul και στο Port Arthur στο Τέξας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης