Φυσικό Αέριο

Σε υψηλό τριών μηνών οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ - Άνοδος 10% πλησιάζουν τα 2000 δολ/εκ.β.θ.μον.

Σε υψηλό τριών μηνών οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ - Άνοδος 10% πλησιάζουν τα 2000 δολ/εκ.β.θ.μον.
Αύξηση των εξαγωγών και της ζήτησης για κλιματισμό ανεβάζει μετά από καιρό τις τιμές στο φυσικό αέριο
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο άνω του 10% σε υψηλό τριμήνου τη Δευτέρα 3/8/2020 λόγω της αύξησης των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και τις προβλέψεις για πιο ζεστό καιρό και ενισχυμένη ζήτηση για κλιματισμό την επόμενη εβδομάδα από ό, τι αναμενόταν προηγουμένως.

Η αύξηση των τιμών πραγματοποιήθηκε παρά τις προβλέψεις που απαιτούν ένα σύντομο διάλειμμα αυτήν την εβδομάδα στο κύμα θερμότητας που έχει κάλυψε μεγάλο μέρος της χώρας από τα τέλη Ιουνίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στο New York Mercantile Exchange αυξήθηκαν 18,2 σεντς, ή 10,1%, σε 1,981 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες στις 9:19 π.μ. EDT (1319 GMT κοντά στο υψηλότερο κλείσιμο από τις 5 Μαΐου.

Οι κερδοσκόποι την περασμένη εβδομάδα αύξησαν τις θέσεις του στο NYMEX για μια έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2018 λόγω των προσδοκιών ότι η ζήτηση ενέργειας θα αυξηθεί καθώς η οικονομία ανακάμπτει μετά την άρση από τις κυβερνήσεις των lockdowns για τον κορωνοϊό

Στον Ατλαντικό, η τροπική καταιγίδα Isaias αναμένεται να εξελιχθεί σε τυφώνα που κινείται προς την Καρολίνα πριν εξασθενίσει και πάλι σε καταιγίδα με βόρεια κατεύθυνση προς την υπόλοιπη Ανατολική ακτή των ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες.
Οι traders σημείωσαν ότι οι καταιγίδες σε περιοχές μη παραγωγής τείνουν να μειώνουν την ζήτηση.
Με την θερμοκρασία να αναμένεται να ανέβει ξανά, ο πάροχος δεδομένων Refinitiv προέβλεψε ότι η ζήτηση των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών, θα αυξηθεί από 88,8 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ανά ημέρα (bcfd) αυτήν την εβδομάδα σε 92,5 bcfd επόμενη εβδομάδα.

Το αέριο μέσω αγωγού που ρέει στις εγκαταστάσεις εξαγωγής LNG των ΗΠΑ διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο 4,0 bcfd (41% χρήση) μέχρι στιγμής τον Αύγουστο, από ένα χαμηλό 21 μηνών 3,3 bcfd τον Ιούλιο, όταν οι αγοραστές ακύρωσαν δεκάδες φορτία, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερα από το ρεκόρ των 8,7 bcfd τον Φεβρουάριο.
Η χρήση ήταν περίπου 90% το 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης