Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Στα 50 με 60 δολάρια το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού

FT: Στα 50 με 60 δολάρια το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού
Τιμή ακριβότερη κατά 11 δολάρια από το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech
Στα 50 με 60 δολάρια αναμένεται να τιμολογήσει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού η Moderna Inc όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η τιμή του εμβολίου της Moderna θα είναι κατά τουλάχιστον 11 δολάρια ακριβότερη από το εμβόλιο των Pfizer Inc και BioNTech, αν και υποστηρίζεται πως η τιμή που θα δοθεί για τις ΗΠΑ και άλλες αναπτυγμένες χώρες δεν έχει ακόμα "κλειδώσει".
Η προτεινόμενη τιμή, διπλής δόσης του εμβολίου από τη Moderna προς τις κυβερνήσεις είναι αυξημένη συγκρινόμενη με την τιμή των 39 δολαρίων ανά διπλή δόση του εμβολίου της Pfizer Inc και της γερμανικής BioNTech, όπως προβλέπει η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών και της αμερικανικής κυβέρνησης.
Αναλυτές της αγοράς φαρμάκων δήλωσαν ότι η συμφωνία της Pfizer και της BioNTech, οικονομικού ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κάλυψη 50 εκατομμυρίων ασθενών, η οποία συναρτάται με την τελική έγκριση του προϊόντος, είναι πιθανό να πιέσει και άλλους παραγωγούς εμβολίων κατά του κορωνοϊού να καθορίσουν παρόμοια επίπεδα τιμών.
Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η φαρμακευτική AstraZeneca έχει υπογράψει συμφωνία για το δυνητικό εμβόλιο της με τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και την Ιταλία με μια τιμή της τάξης των 3 με 4 δολαρίων για κάθε δόση του εμβολίου.
Σημειώνεται ότι η AstraZeneca και η Johnson&Johnson έχουν δηλώσει ότι δεν είναι στόχος τους το κέρδος από την πώληση των εμβολίων τους εφόσον αυτά είναι αποτελεσματικά, τουλάχιστον στις πρώτες φάσεις της πανδημίας.
Πηγή: Bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης