Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Φλέβα χρυσού» για την Αυστραλία οι μπαταρίες ιόντων λιθίου σύμφωνα με νέα έκθεση

«Φλέβα χρυσού» για την Αυστραλία οι μπαταρίες ιόντων λιθίου σύμφωνα με νέα έκθεση
H κατασκευή μπαταριών έχει μια βιομηχανία υψηλών προοπτικών για την Αυστραλία

Σημαντική ευκαιρία παρουσιάζεται στην οικονομία της Αυστραλίας, δεδομένων των πολλών θέσεων εργασίας που μπορεί να προσφέρουν στον συρρικνωμένο μεταποιητικό κλάδο με την υιοθέτηση τεχνολογιών καθαρής ενέργειας.

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε από το Centre for Future Work, διαπίστωσε ότι η Αυστραλία θα μπορούσε να ενισχύσει ουσιαστικά το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν και να δημιουργήσει έως και 400.000 νέες θέσεις εργασίας, στοχεύοντας τη βιομηχανική υποστήριξη σε θέσεις εργασίας πράσινης κατασκευής, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αποθήκευσης μπαταριών.

 «Καθώς οι αυστραλιανές κυβερνήσεις και οι ηγέτες των επιχειρήσεων συνειδητοποιούν την ανάγκη για ανοικοδόμηση της οικονομίας μετά τον κορωνοϊό, η έρευνα αυτή δείχνει ότι η Αυστραλία έχει πλέον τη μικρότερη μεταποιητική βιομηχανία σε σχέση με τις εγχώριες αγορές οποιασδήποτε χώρας του ΟΟΣΑ» σημειώνει ο συντάκτης της έκθεσης, Dr Jim Stanford.

Μπαταρίες ιόντων λιθίου

Η ερευνητική έκθεση αναφέρει ότι η κατασκευή μπαταριών έχει μια βιομηχανία υψηλών προοπτικών για την Αυστραλία, αναγνωρίζοντας ότι η Αυστραλία διαθέτει ήδη τις περισσότερες πρώτες ύλες απαραίτητες για την παραγωγή κορυφαίων τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας όπως οι μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Τα ευρήματα της έκθεσης ακολουθούν τη δέσμευση της κυβέρνησης της Δυτικής Αυστραλίας να επεκτείνει τις δυνατότητες παραγωγής μπαταριών της πολιτείας, αφού διαπιστώθηκε ότι διατηρούνταν ως αποθέματα, 9 από τα 10 υλικά που απαιτούνται για την παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου.

Η κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας διαπίστωσε επίσης ότι οι διεθνείς αγορές μπαταριών ιόντων λιθίου θα μπορούσαν να αυξηθούν 10 φορές έως το 2025, καθώς η ζήτηση για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων συνεχίζουν να αυξάνονται.

«Τα αποθέματα αυτά υπογραμμίζουν τα τεράστια οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από την ανάκτηση της παραγωγής σε αναλογικό μέγεθος: συμπεριλαμβανομένων 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε νέες πωλήσεις, 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε νέο ΑΕΠ και πάνω από 400.000 νέων άμεσων θέσεων εργασίας», αναφέρει η έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης