Διεθνή

Η πρόταση των Ρεπουμπλικάνων για το νέο πακέτο στήριξης 1 τρισ. δολ.- Διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς

Η πρόταση των Ρεπουμπλικάνων για το νέο πακέτο στήριξης 1 τρισ. δολ.- Διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς
Από τον Οκτώβριο, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν το 70% του προηγούμενου μισθού - Οι Δημοκρατικοί θεωρούν ότι το πακέτο είναι ακριβό και αναποτελεσματικό

(upd19.16)Το σχέδιο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1 τρισ. δολ αποκάλυψε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών, Μιτς ΜακΚόνελ. Το πακέτο δεν θα υπερβαίνει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια και θα είναι εν ολίγοις σαφώς κατώτερο από τη δέσμη μέτρων ύψους 3 τρισεκατομμυρίων που ζητούν οι Δημοκρατικοί.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Γερουσίας, το επίδομα ανεργίας θα συνεχιστεί - αλλά με μόλις 200 δολάρια την εβδομάδα τον Σεπτέμβριο. Από τον Οκτώβριο, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν το 70% των προηγούμενων μισθών, με όριο ωστόσο τα 500 δολάρια την εβδομάδα.

Oι Δημοκρατικοί λένε αρχικά όχι στο πακέτο με αποτέλεσμα το Κογκρέσσο να έχει μπλοκάρει η Συμφωνία.
Προτείνουν άπαξ καταβολή 1200 δολ  ανά φυσικό πρόσωπο που θα επιλέγεται.
Κατά συνέπεια οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και το πακέτο δεν μπορεί να περάσει με τα τρέχοντα δεδομένα.

Διεξάγονται νέες συζητήσεις μεταξύ Mnuchin (ΥπΟικ), Pelosi (Δημοκρατικών) κ.α. για το πακέτο.
Αναμένονται οι εξελίξεις.

Εκτός από την επέκταση των παροχών σε ανέργους, οι Αμερικανοί θα λάβουν έναν νέο γύρο άμεσων πληρωμών σύμφωνα με το Σχέδιο των Ρεπυμπλικάνων από το Υπουργείο Οικονομικών, αξίας 1.200 δολαρίων για τους περισσότερους ενήλικες, επιπλέον του ποσού που έλαβαν τον Απρίλιο.

Παράλληλα, το Κογκρέσο θα στηρίξει τις μικρότερες επιχειρήσεις με την πρόσθετη χρηματοδότηση για δάνεια.Ωστόσο, η νομοθεσία δεν προβλέπει σημαντική βοήθεια στις Πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις, σε σύγκριση με τα 900 δισ. δολάρια που πρότειναν οι Δημοκρατικοί.

Όσον αφορά τον κορωνοϊό, το σχέδιο των Ρεπουμπλικανών περιλαμβάνει επίσης 16 δισ. δολάρια για τεστ και 105 δισ. δολάρια ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για σχολεία που ανοίγουν ξανά εν μέσω της πανδημίας.

Τέλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τις συζητήσεις, η Pelosi χαρακτήρισε την πρόταση των Ρεπουμπλικανών «αξιολύπητη».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης