Φυσικό Αέριο

Συντονισμός ΔΕΠΑ, Μυτιληναίου, ΡΑΕ, ΔΕΣΦΑ για την εξομάλυνση της αγοράς και την αποφυγή διπλής χρέωσης

Συντονισμός ΔΕΠΑ, Μυτιληναίου, ΡΑΕ, ΔΕΣΦΑ για την εξομάλυνση της αγοράς και την αποφυγή διπλής χρέωσης
Η βλάβη εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί άμεσα και κατά συνέπεια το πρόβλημα βαίνει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις προς επίλυση

(upd)Σε άμεση συνεννόηση και επαφές βρίσκονται οι εταιρικοί και θεσμικοί φορείς για να μην υπάρξει πρόβλημα στην τροφοδοσία της αγοράς φυσικού αερίου μετά και την ζημία που έχει υποστεί ο αγωγός που μεταφέρει φυσικό αέριο από την Βουλγαρία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μυτιληναίος έφερε τις προηγούμενες ημέρες φορτίο φυσικού αερίου με πλοίο με αποτέλεσμα να έχει αποθεματικά για να τροφοδοτήσει το σύστημα και ο αντίστοιχος προγραμματισμός υπάρχει στη ΔΕΠΑ.

Το πρόβλημα έγκειται στις χρεώσεις του φυσικού αερίου εξισορρόπησης που αφορούν τις ποσότητες του αγωγού που υπέστη τη βλάβη.
Για τον λόγο αυτό υπάρχει συντονισμός της ΡΑΕ με τον ΔΕΣΦΑ, ώστε να αποφευχθούν οι διπλές χρεώσεις και το επιπλέον κόστος που ενδεχομένως προκύπτει.
Πράγματι σύμφωνα με πληροφορίες ο συντονισμός υπήρξε άμεσος μεταξύ ΔΕΠΑ και Μυτιληναίου ώστε σε συνεργασία με ΡΑΕ και ΔΕΣΦΑ προχώρησαν ταχύτατα οι ανακακατανομές και οι επαναδηλώσεις για να αποφευχθούν, πράμα που επετεύχθη, οι διπλές χρεώσεις.
Η βλάβη εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί άμεσα και κατά συνέπεια το πρόβλημα βαίνει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις προς επίλυση.

Πηγές του ΥΠΕΝ διευκρινίζουν, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όσον αφορά τον εφοδιασμό της αγοράς με φυσικό αέριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης