Τελευταία Νέα

Αυξήθηκε το πλαφόν συνολικής ισχύος έργων ΑΠΕ ενεργειακών κοινοτήτων σε Πελοπόννησο και Εύβοια

Αυξήθηκε το πλαφόν συνολικής ισχύος έργων ΑΠΕ ενεργειακών κοινοτήτων σε Πελοπόννησο και Εύβοια

Επίσης, αναθεωρήθηκε προς τα πάνω το όριο φ/β ανά κοινότητα, σε 5 MW στην Πελοπόννησο και σε 3 MW στην Εύβοια

Αναθεωρημένα προς τα πάνω είναι τα όρια που τελικά θεσπίσθηκαν για τα έργα ΑΠΕ ενεργειακών κοινοτήτων στα κορεσμένα δίκτυα Πελοποννήσου και Εύβοιας. Έτσι, τα σχετικά πλαφόν έχουν αυξηθεί στην ψηφισθείσα σχετική διάταξη, συγκριτικά με όσα προέβλεπε η τροπολογία που είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση.

Ειδικότερα, αυξάνεται στα 50 MW, έναντι των 30 MW που ίσχυε έως τώρα, για την Πελοπόννησο το συνολικό όριο σταθμών ΑΠΕ ενεργειακών κοινοτήτων που μπορούν να λάβουν οριστικές προσφορές σύνδεσης. Αντίστοιχα και στην Εύβοια το συνολικό όριο αναθεωρείται στα 20 MW, από 10 MW.

Επίσης, αν και θεσπίζεται «ταβάνι» στις φωτοβολταϊκές μονάδες που μπορεί να συνδέσει κάθε κοινότητα στις δύο περιοχές, το πλαφόν αυτό είναι μεγαλύτερο από τα 2 MW και στις δύο περιοχές, το οποίο προβλεπόταν στο κείμενο της υποβληθείσας τροπολογίας.

Έτσι, μέχρι την άρση του κορεσμού, κάθε ενεργειακή κοινότητα μπορεί στην Πελοπόννησο να λάβει οριστικές προσφορές σύνδεσης για φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 5 MW. Στην Εύβοια, το όριο για κάθε κοινότητα είναι τα 3 MW.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης