Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Γιατί ο Buffett στοιχηματίζει 10 δισ. δολάρια στο φυσικό αέριο - Το μέλλον δεν έρχεται τόσο γρήγορα

Γιατί ο Buffett στοιχηματίζει 10 δισ. δολάρια στο φυσικό αέριο - Το μέλλον δεν έρχεται τόσο γρήγορα
Το στοίχημα του Buffett για το φυσικό αέριο έρχεται σε μια εποχή που οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των 25 ετών

Την ημέρα κατά την οποία η Dominion Energy και η Duke Energy ακύρωσαν τον αγωγό φυσικού αερίου Atlantic Coast, η Dominion Energy ανακοίνωσε ότι θα πουλούσε ουσιαστικά όλο το ενεργητικό μεταφοράς και αποθήκευσης φυσικού αερίου σε θυγατρική της Berkshire Hathaway.

 Για την Dominion Energy, η συμφωνία σχεδόν 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της ανάληψης χρεών, αποτελεί μέρος της ώθησης της εταιρείας προς παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μηδενικού άνθρακα έως το 2050.

Σύμφωνα με το oilprice για τον όμιλο του  Warren Buffett, Berkshire Hathaway, ήταν η πρώτη σημαντική απόκτηση από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού και η μεγαλύτερη εξαγορά σε τέσσερα χρόνια.

Ενώ υπάρχουν αυξανόμενες εκκλήσεις από περιβαλλοντολόγους ότι το φυσικό αέριο θα πρέπει να ακολουθεί τη μοίρα του άνθρακα και να αρχίζει να απορρίπτεται από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή δεν είναι τόσο καθαρό όσο η «καθαρότερη από άνθρακα γέφυρα προς ανανεώσιμες πηγές» ο Warren Buffett είναι αόρατος .

Ο Buffett κοιτάζει περιουσιακά στοιχεία όπως έκανε πάντα με τις επενδύσεις του - αγοράστε φθηνά περιουσιακά στοιχεία που πολύ λίγοι είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν. Και στοιχηματίζοντας ότι αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα αποφέρουν αποδόσεις.

Το στοίχημα του Buffett για το φυσικό αέριο έρχεται σε μια εποχή που οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των 25 ετών, ενώ το φυσικό αέριο πρόκειται να συνεχίσει να κυριαρχεί στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τα επόμενα χρόνια.

Το 2019, το φυσικό αέριο αντιπροσώπευε το 38% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθούμενο από τον άνθρακα με 23%,  τα πυρηνικά με 20%, και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συμπεριλαμβανομένου του υδροηλεκτρικού με 17%, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ.

Το φυσικό αέριο συνεχίζει να αντικαθιστά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα, όπως και ο αιολικός και ο ηλιακός, αλλά ακόμα, το φυσικό αέριο αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τα επόμενα χρόνια.

Το στοίχημα του Buffett  των10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για υποδομή φυσικού αερίου δείχνει ότι ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής πιστεύει ότι το φυσικό αέριο δεν έχει ακολουθήσει την πορεία του, ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι περιβαλλοντολόγοι και οι επενδυτές που.

Η Berkshire Hathaway Energy αγοράζει τα περιουσιακά στοιχεία της Dominion Energy που περιλαμβάνουν πάνω από 7.700 μίλια γραμμών μεταφοράς φυσικού αερίου, 900 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια αποθηκευμένου φυσικού αερίου με 364 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ικανότητας αποθήκευσης που ανήκει στην εταιρεία και 25% στην εξαγωγή LNG Cove Point , εγκατάσταση εισαγωγής και αποθήκευσης στο Μέριλαντ.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που προσθέτουμε ένα τόσο μεγάλο χαρτοφυλάκιο φυσικού αερίου στην ήδη ισχυρή ενεργειακή μας επιχείρηση», δήλωσε ο Buffett.

Η Berkshire Hathaway Energy θα κατέχει έτσι το 18% της διακρατικής μεταφοράς φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, από 8% τώρα, σύμφωνα με το CNBC.

Το γεγονός ότι αυτή η εξαγορά ήταν η πρώτη που ο Buffett θεωρούσε ελκυστική μετά την πανδημία που οδήγησε τις αγορές σε αναταραχή τον Μάρτιο, υποδηλώνει ότι ο επενδυτής πιστεύει στο μέλλον του φυσικού αερίου.

Αυτό, παρά τις αυξανόμενες εκκλήσεις από περιβαλλοντολόγους ότι ο κόσμος πρέπει να απομακρυνθεί από αυτό, καθώς είναι απλώς ένα άλλο ορυκτό καύσιμο και όχι ένα «καύσιμο γέφυρας», καθώς το παράγουν οι παραγωγοί και οι έμποροι φυσικού αερίου.

Η απόκτηση περιουσιακών στοιχείων φυσικού αερίου του Buffett είναι «ένα στοίχημα ότι το μέλλον δεν έρχεται τόσο γρήγορα όσο νομίζουν ορισμένοι», δήλωσε ο Jim Shanahan, αναλυτής που καλύπτει τον Berkshire Hathaway στο Edward Jones.

Το Sierra Club, μαζί με το Earthjustice, δημοσίευσαν μια έκθεση αυτόν τον μήνα, αναφέροντας ότι τα κτίρια αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40%  της ρύπανσης του κλίματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, με πολλά από αυτά να οφείλονται στην καύση αερίου για θέρμανση και ζεστό νερό. Η έκθεση αντικρούει την ιδέα ότι οι εναλλακτικές λύσεις ορυκτών αερίων είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για την ηλεκτροδότηση των κτιρίων.

Εν μέσω της αυξημένης περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για το φυσικό αέριο, ο Warren Buffet εξετάζει φθηνά περιουσιακά στοιχεία με δυνατότητες καλής απόδοσης και η πρώτη του επένδυση από την κρίση COVID-19 υποδηλώνει ότι πιστεύει ότι το φυσικό αέριο θα συνεχίσει να είναι κυρίαρχη πηγή ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες. .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης