Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Aker Solutions συγχωνεύεται με την Kvaerner

Η Aker Solutions συγχωνεύεται με την Kvaerner
Στα 4 δισ. δολάρια θα ανέρχεται η αξία της νέας εταιρείας
Η Aker Solutions ανακοίνωσε συγχώνευση με την Kvaerner την Παρασκευή 17/8/2020, σχηματίζοντας μια εταιρεία με αξία 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα στοχεύσουν στην αναπτυσσόμενη αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι δύο εταιρείες παροχής υπηρεσιών πετρελαίου ελέγχονται από τον Νορβηγό δισεκατομμυριούχο Kjell Inge Roekke μέσω της Aker ASA και έχουν πληγεί από την κρίση καθώς οι εταιρείες πετρελαίου μείωσαν τις δαπάνες.
«Η συγχώνευση θα δημιουργήσει έναν οργανισμό με το απαιτούμενο μέγεθος και την οικονομική δύναμη για να ανταγωνιστεί και να επιτύχει στην αναπτυσσόμενη αγορά για ανανεώσιμες και βιώσιμες πηγές ενέργειας», ανέφερε η Aker Solutions σε ανακοίνωση

Η Aker διόρισε τον Kjetel Digre, ανώτερο αντιπρόεδρο της Aker BP, ως CEO για να αντικαταστήσει τον Luis Araujo από την 1η Αυγούστου.
Η συνδυασμένη εταιρεία είχε έσοδα 38 δισεκατομμυρίων κορώνες Νορβηγίας (4,1 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2019.

Στόχος τους είναι να αυξήσουν τα έσοδα κατά 10% ετησίως έως το 2025 με βάση τα αναμενόμενα 29 δισεκατομμύρια κορώνες φέτος, ανέφερε η Aker.
Τα έσοδα από επιχειρήσεις ανανεώσιμων και χαμηλών εκπομπών άνθρακα αναμένεται να αυξηθούν στο ένα τρίτο του συνόλου έως το 2025.
Οι μετοχές της Aker Solutions που είναι εισηγμένες στο Όσλο σημείωσαν άνοδο σχεδόν 28%, ενώ η Kvaerner σημείωσε άνοδο σχεδόν 6% κατά 1146 GMT.

«Κεντρικό στοιχείο της λογικής της συμφωνίας είναι η εντυπωσιακή επιχείρηση ανάπτυξης αιολικής ενέργειας και η τεχνολογία τεχνολογίας δέσμευσης άνθρακα σε ξεχωριστές λίστες και συλλογές κεφαλαίων τον επόμενο μήνα, ανέφεραν οι αναλυτές της εταιρείας ερευνών Redburn.

Η Aker Solutions σκοπεύει να αποχωρήσει από τις επιχειρήσεις ανανεώσιμων και τεχνολογιών CCS και να τις εισαγάγει στην αγορά Merkur του Χρηματιστηρίου του Όσλο.
Η Aker ASA σχεδιάζει να λάβει πλειοψηφικά μερίδια και στα δύο spin-off μέσω προγραμματισμένης έκδοσης ιδιωτικών μετοχών.

Σύμφωνα με την Aker Solutions η συγχωνευθείσα εταιρεία θα στοχεύσει στη μείωση του συνδυασμένου σταθερού κόστους της κατά 1,5 δισεκατομμύρια κορώνες έως το 2021 έναντι του 2019 και θα μειώσει το συνδυασμένο εργατικό δυναμικό τους σε 15.000 από το 18.800.
Μέρος αυτών των περικοπών έχουν ήδη εφαρμοστεί.
Ο συνδυασμός με το καθαρό υπόλοιπο ρευστότητας της Kvaerner ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων κορωνών θα συνέβαλε επίσης στη μείωση της μόχλευσης της Aker Solution, ανέφεραν οι αναλυτές της UBS.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης