Φυσικό Αέριο

Αυστραλία: Aναμονή εν πλω για τα δεξαμενόπλοια LNG - Οι αγοραστές καθυστερούν τις παραδόσεις

Αυστραλία: Aναμονή εν πλω για τα δεξαμενόπλοια LNG - Οι αγοραστές καθυστερούν τις παραδόσεις
Ο αριθμός των δεξαμενόπλοιων που φορτώθηκαν τον Ιούνιο μειώθηκε από 93 σε 85, και από αυτά, το ένα τρίτο είχε καθυστερήσει τις παραδόσεις του
Ένα στα τρία δεξαμενόπλοια φορτωμένα με φορτία αυστραλιανού υγροποιημένου φυσικού αερίου τον περασμένο μήνα είτε είναι αγκυροβολημένο, είτε κάνει ένα ταξίδι μακρύτερο από το συνηθισμένο στον προορισμό του, καθώς η πανδημία coronavirus ωθεί περισσότερους αγοραστές να καθυστερήσουν τις παραδόσεις.

Οι παραγωγοί υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αυστραλίας (LNG), μία από τις πιο επικερδείς εξαγωγές της χώρας, επλήγησαν από την πανδημία, η οποία έχει εξαλείψει την παγκόσμια ζήτηση για καύσιμα και οδήγησε τις τιμές σε πολυετή χαμηλά.
Σύμφωνα με το smh.com.au κορυφαίοι παραγωγοί LNG, συμπεριλαμβανομένων των Woodside, Origin Energy και Oil Search, ανακοίνωσαν σοβαρές διαγραφές αυτή την εβδομάδα, περιορίζοντας την αξία των περιουσιακών τους στοιχείων και προειδοποιώντας τους επενδυτές ότι οι επιπτώσεις της ύφεσης θα μπορούσαν να διαρκέσουν για χρόνια.

Τελευταία ανησυχητική ένδειξη στον τομέα, τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι ο αριθμός των δεξαμενόπλοιων που φορτώθηκαν τον Ιούνιο μειώθηκε από 93 σε 85, και από αυτά, το ένα τρίτο είχε καθυστερήσει τις παραδόσεις του.
Η ενεργειακή συμβουλευτική εταιρεία EnergyQuest ανακοίνωσε ότι 33 φορτία εξακολουθούσαν είτε να είναι αγκυροβολημένα στην ανοικτή θάλασσα, να ταξιδεύουν σε κύκλους ή να με χαμηλότερες ταχύτητες ενώ περιμένουν οδηγίες προορισμού.

Η μείωση του αριθμού των φορτίων LNG από την Αυστραλία τον περασμένο μήνα συνέβαλε σε μείωση κατά 23% στα έσοδα από τις εξαγωγές LNG από 3,74 δισεκατομμύρια δολάρια το Μάιο σε 2,87 δισεκατομμύρια δολάρια.
Με μια τρίμηνη καθυστέρηση μεταξύ των τιμών του αργού πετρελαίου και του LNG, το συγκριτικό σημείο αναφοράς Brent έπεσε κάτω από τα 30 δολάρια ΗΠΑ το βαρέλι στις αρχές του τρέχοντος έτους έχει επίσης αρχίσει να τροφοδοτείται, σύμφωνα με το EnergyQuest.

"Η μείωση των εσόδων είναι αποτέλεσμα των χαμηλότερων όγκων εξαγωγών που παρατηρήθηκαν τον Ιούνιο και της μικρότερης υστέρησης στην τιμή του πετρελαίου", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της EnergyQuest..
"Τα έσοδα δείχνουν τώρα σημάδια της πτώσης της τιμής του πετρελαίου που προηγήθηκε."

Οι λογαριασμοί της Woodside που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι η μέση τιμή του LNG το τρίμηνο του Ιουνίου ήταν 5 US $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, μειωμένη κατά 38,3% από 8,10 US $ το προηγούμενο τρίμηνο.
Η εταιρεία προβλέπει ότι οι τιμές LNG θα είναι 3 US $ φέτος, 4,4 US $ το 2021 και θα ανακάμψουν σε 8 US $ το 2025.

Οι χαμηλότερες τιμές θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις για την Αυστραλία, η οποία έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς LNG στον κόσμο, δεύτερη μετά το Κατάρ.
Οι εξαγωγές LNG της Αυστραλίας ανέρχονταν σε 50 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, από 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2010.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης