Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Με κυρώσεις απειλούν οι ΗΠΑ τις εταιρίες στους αγωγούς Nordstream, Turkstream

Με κυρώσεις απειλούν οι ΗΠΑ τις εταιρίες στους αγωγούς Nordstream, Turkstream
Η Ουάσιγκτον προσπαθεί από καιρό να εμποδίσει την κατασκευή του αγωγού Nordstream 2 που είναι κοντά στην ολοκλήρωσή του και θα φέρνει στη Γερμανία φυσικό αέριο από τη Ρωσία

Με άμεσες κυρώσεις απειλεί η Ουάσιγκτον όσους συμμετέχουν στην κατασκευή και λειτουργία δύο αγωγών ρωσικού φυσικού αερίου, τους Nordstream 2 και Turkstream.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo δήλωσε την Τετάρτη ότι η εξαίρεση από κυρώσεις προς ρωσικά συμφέροντα, που χρονολογούνται από το 2017, θα πάψει να ισχύει για τον αγωγό Nordstream 2, κάτι που ανοίγει τον δρόμο επιβολή οικονομικών κυρώσεων για τις εταιρίες που συμμετέχουν στο έργο.

Η Ουάσιγκτον προσπαθεί από καιρό να εμποδίσει την κατασκευή του αγωγού Nordstream 2 που είναι κοντά στην ολοκλήρωσή του και θα φέρνει στη Γερμανία φυσικό αέριο από τη Ρωσία.

Στο ίδιο πλαίσιο μπαίνει πλέον και ο Turkstream που φέρνει ρωσικό αέριο από τον Εύξεινο Πόντο στην ευρωπαϊκή Τουρκία από τον Ιανουάριο του 2020, όταν και εγκαινιάστηκε από τον Τούρκο Πρόεδρο Erdogan και τον Ρώσο ομόλογό του Putin.

Σε χαρακτηριστική προειδοποίηση ο κ. Πομπέο κάλεσε τους επενδυτές στους δύο αγωγούς «να φύγουν τώρα ή να ρισκάρουν τις συνέπειες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης