Ηλεκτρισμός

Η National Grid ξεκινά την κατασκευή της ηλεκτρικής σύνδεσης Βρετανίας - Δανίας

Η National Grid ξεκινά την κατασκευή της ηλεκτρικής σύνδεσης Βρετανίας - Δανίας
Η διασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης 1,4 gigawatt θα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο όταν ολοκληρωθεί, εκτεινόμενη σε 765 χιλιόμετρα
Η Βρετανική National Grid ανακοίνωσε τη Δευτέρα 13/7/2020 ότι ξεκίνησε την κατασκευή Viking Link, μια διασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ Βρετανίας και Δανίας.

Η Viking Link είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της National Grid Ventures, της National Grid, και του χειριστή ηλεκτρικού συστήματος της Δανίας, Energinet.

Η διασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης 1,4 gigawatt θα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο όταν ολοκληρωθεί, εκτινόμενη σε 765 χιλιόμετρα μεταξύ του Λίνκολνσαϊρ στην ανατολική Αγγλία και της Νότιας Γιουτλάνδης στη Δανία,ανακοίνωσε η National Grid.

Η Siemens Energy θα κατασκευάσει σταθμούς μετατροπής στη Βρετανία και την Δανία και στα δύο άκρα του συνδέσμου διασύνδεσης.
Μόλις ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023, το υποθαλάσσιο καλώδιο ηλεκτρικής ενέργειας των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει την ικανότητα να μπορεί να παρέχει ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για να τροφοδοτεί ενάμιση εκατομμύριο σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέχρι το 2030, το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας που εισάγεται μέσω των διασυνδέσεων του National Grid θα προέρχεται από πηγές μηδενικού άνθρακα, ανακοίνωσε ο διαχειριστής δικτύου.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης