Αναλύσεις

Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση απεχθάνεται τις μεταρρυθμίσεις και τις υπονομεύει

Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση απεχθάνεται τις μεταρρυθμίσεις και τις υπονομεύει
Οπως τόνισε ο κ.Χατζηδάκης, η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται σε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, που θα υπερβαίνει το μνημόνιο
«Η κυβέρνηση αυτή απεχθάνεται τις μεταρρυθμίσεις και όσες έχει υποχρεωθεί να εφαρμόσει στην πραγματικότητα τις υπονομεύει» επισημαίνει ο κ.Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο ΑΠΕ, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση έκανε μεγάλες υποχωρήσεις, προκειμένου να επιστρέψει η τρόικα».
Ο κ.Χατζηδάκης δηλώνει επίσης πως «ζητάμε πολιτική αλλαγή, αν και ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να την επιβάλουμε» ωστόσο θεωρεί ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο των πολιτικών εξελίξεων.
Και προσθέτει ότι «δεσμευόμαστε σε ένα οικονομικό πρόγραμμα, που στηρίζεται στο τρίπτυχο μείωση φόρων, μείωση δαπανών και προσέλκυση επενδύσεων».
Αναφερόμενος στο θέμα των μεταρρυθμίσεων ο κ.Χατζηδάκης τόνισε:
"Η κυβέρνηση αυτή απεχθάνεται τις μεταρρυθμίσεις και όσες έχει υποχρεωθεί να εφαρμόσει στην πραγματικότητα τις υπονομεύει. Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Ελληνικό. Ενοχλεί την αριστεροσύνη των κυβερνητικών στελεχών να μπουν μπουλντόζες στο παλαιό αεροδρόμιο και να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Δυστυχώς αντίστοιχη πρακτική ακολουθούν παντού, όπως στα Περιφερειακά Αεροδρόμια, το ΔΕΣΦΑ, την ΤΡΕΝΟΣΕ, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειες, το νόμο πλαίσιο για την απλοποίηση της δημιουργίας επιχειρήσεων που είχα ψηφίσει ως υπουργός Ανάπτυξης κ.ο.κ. Παντού η κυβέρνηση επιδεικνύει τις ίδιες ιδεοληψίες και την ίδια αναποτελεσματικότητα.
Εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε σε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, ένα δικό μας πρόγραμμα που θα υπερβαίνει το μνημόνιο. Μεταρρυθμίσεις για να βελτιώσουμε το περιβάλλον της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, λ.χ., με την εισαγωγή της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, στη δικαιοσύνη για την επιτάχυνση της απονομής της, στην παιδεία με υιοθέτηση των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών, προώθηση της άμιλλας και της αξιοκρατίας.
Με τις αλλαγές αυτές θα αλλάξουμε το κλίμα στη χώρα και θα στείλουμε το μήνυμα ότι στρεφόμαστε στο δρόμο της κανονικότητας και της Ευρώπης. Έτσι θα αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας και θα βελτιώσουμε τη διαπραγματευτική θέση μας απέναντι στους δανειστές και τις αγορές".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης