Μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 50% έως το 2022 σύμφωνα με τη NOC

Μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 50% έως το 2022 σύμφωνα με τη NOC
Η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη θα μειωθεί στο μισό έως το 2022

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) δήλωσε σήμερα (7/7) ότι η αναγκαστική διακοπή της παραγωγής από τον Ιανουάριο αναμένεται να μειώσει την παραγωγή στα 650.000 βαρέλια την ημέρα το 2022 από περίπου 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα που επιτεύχθηκαν στις αρχές του 2020.

Παράλληλα, όπως τονίζεται στο Reuters, η παραγωγή θα μειωθεί στο μισό έως το 2022 «ελλείψει άμεσης επανεκκίνησης της παραγωγής πετρελαίου και λόγω της αποτυχίας του κράτους να παράσχει τον απαιτούμενο προϋπολογισμό».

Ρώσοι μισθοφόροι εμποδίζουν την παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου μήνα πως Ρώσοι και άλλοι ξένοι μισθοφόροι εισήλθαν στην περιοχή των πετρελαϊκών κοιτασμάτων Σαράρα για να εμποδίσουν την επανάληψη των ενεργειακών εξαγωγών, οι οποίες εμποδίζονταν εδώ και μήνες από τις λιβυκές δυνάμεις που έχουν την έδρα τους στην ανατολική Λιβύη.

Περισσότερες από τις πετρελαιοπηγές της Λιβύης βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), στο πλευρό του οποίου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πολεμούν Ρώσοι μισθοφόροι.

Η NOC, η οποία αποπειράθηκε να επαναλάβει την παραγωγή στη Σαράρα αφού οι γραμμές του μετώπου άλλαξαν, έχει τη βάση της στην Τρίπολη, που αποτελεί την έδρα της λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ), που αναγνωρίζεται διεθνώς.

www.worldenergynews.gr


worldenergynews.gr