Ενέργεια

Η Πολιτεία του Wyoming θα υποβάλει προσφορά για την γη της Occidental Petroleum

Η Πολιτεία του Wyoming θα υποβάλει προσφορά για την γη της Occidental Petroleum
Η πώληση περιλαμβάνει περίπου 1 εκατ. στρέμματα γης και 4 εκατ. στρέμματα σε ορυκτά δικαιώματα
Η πολιτεία του Wyoming θα υποβάλει προσφορά για ένα πακέτο γης και ορυκτών στο Wyoming και το Κολοράντο που ανήκουν στην προβληματική Occidental Petroleum Corp, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters.

Η εταιρεία δίνει μάχη με το χρέος που αναλήφθηκε κατά την απόκτηση της Anadarko Petroleum ύψους 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων το περασμένο έτος, στοιχηματίζοντας στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου πριν από μια πτώση της αγοράς.

Το Wyoming’s State Loan και το επενδυτικό συμβούλιο πραγματοποίησαν δημόσια ακρόαση τη Δευτέρα πριν ψηφίσουν ομόφωνα για να υποβάλουν προσφορά για τα ακίνητα.
Εάν η πολιτεία είναι επιτυχής στην προσφορά της, οι όροι θα υπόκεινται σε έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο ψήφισε επίσης να διεξαγάγει τέσσερις δημόσιες ακροάσεις για οποιαδήποτε πιθανή αγορά γης σε όλη την πολιτεία.

Η Occidental απέκτησε τη γη και τα ορυκτά με την αγορά της Anadarko το 2019. Είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός γαιοκτήμονας στο Wyoming, όπου επικεντρώνεται κυρίως στην ανάπτυξη της λεκάνης απορροής ποταμού Powder.
Η πώληση περιλαμβάνει περίπου 1 εκατομμύριο στρέμματα (405.000 εκτάρια) γης και 4 εκατομμύρια στρέμματα (1,6 εκατομμύρια εκτάρια) σε ορυκτά δικαιώματα που κάποτε ανήκαν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, πουλήθηκαν στην Union Pacific Railroad και αργότερα εξαγοράστηκαν από την Anadarko.

Αρκετοί διαμαρτυρήθηκαν κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Δευτέρας ότι η πολιτεία δεν ακολούθησε διαφανείς διαδικασίες, αλλά ο Patrick Fleming, επικεφαλής δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθεί τι θα υποβάλει η πολιτεία.

Ο Occidental έλαβε 13 προσφορές στον πρώτο γύρο της διαδικασίας πώλησης, δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος Vicki Hollub σε αναλυτές κατά τη διάρκεια μιας κλήσης για τα αποτελέσματα στις 6 Μαΐου, προσθέτοντας ότι η εταιρεία αναμένεται να είναι σε θέση να κλείσει αυτό το περιουσιακό στοιχείο στις αρχές του τέταρτου τριμήνου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης