Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Σε υψηλό διμήνου οι τιμές φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Σε υψηλό διμήνου οι τιμές φυσικού αερίου στις ΗΠΑ
Ενίσχυση της ζήτησης για κλιματισμό λόγω υψηλών θερμοκρασιών
Σε υψηλό δύο μηνών κινήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στις ΗΠΑ τη Δευτέρα 6/7/2020 λόγω των προβλέψεων για άνοδο της θερμοκρασίας και υψηλότερη ζήτηση κλιματισμού τις επόμενες δύο εβδομάδες από ό, τι αναμενόταν.

Η άνοδος των τιμών πραγματοποιείται παρά την αύξηση της παραγωγής, την κατάρρευση της ζήτησης λόγω κορωνοϊού, τα ενισχυμένα αποθέματα και την κατάρρευση των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2018.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσηςφυσικού αερίου αυξήθηκαν 7,6 σεντ, ή 4,4%, σε 1,810 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες στις 9:32 π.μ. EDT (1332 GMT). Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Μαΐου και είναι περίπου 30% πάνω από το 25ετές χαμηλό των 1,432 $ χτύπησε περίπου μια εβδομάδα πριν.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το 2020 και το 2021 διαπραγματεύονταν
περίπου 22% και 43% πάνω από αυτά του επόμενου μήνα, στηριζόμενα, στις ελπίδες ότι η ζήτηση για την οικονομία και την ενέργεια θα κάνει
ριμπάουντ καθώς οι κυβερνήσεις άρουν τα lockdown που συνδέονται με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την Refinitiv η παραγωγή στις 48 αμερικανικές πολιτείες διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο στα 88,7 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) μέχρι στιγμής τον Ιούλιο, από το χαμηλό 20 μηνών 87,0 bcfd τον Ιούνιο και το μηνιαίο υψηλό όλων των εποχών 95,4
bcfd το Νοέμβριο.
Καθώς ο καιρός θερμαίνεται, η Refinitiv προβλέπει ότι η ζήτηση στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών, θα αυξηθεί από 89,0 bcfd αυτήν την εβδομάδα σε 92,6 bcfd την επόμενη εβδομάδα.

Το αέριο που ρέει στους αγωγούς προς τις εγκαταστάσεις εξαγωγής LNG των ΗΠΑ διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο σε μόλις 3,2 bcfd (33% χρήση) μέχρι τώρα Ιούλιο, κάτω από το χαμηλό 20 μηνών στα 4,1 bcfd τον Ιούνιο και το ρεκόρ των 8,7 bcfd τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με την Refinitiv είπε ότι οι εξαγωγές αγωγών προς τον Καναδά ήταν κατά μέσο όρο 2,4 bcfd μέχρι τον Ιούλιο, από 2,3 bcfd τον Ιούνιο πολύ κάτω από το μηνιαίο υψηλό των 3,5 bcfd τον Δεκέμβριο.
Οι εξαγωγές μέσω αγωγού στο Μεξικό, κατά μέσο όρο ήταν 5,2 bcfd μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, από 5,4 bcfd τον Ιούνιο.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης