Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Στα 40 δολ/βαρέλι η τιμή του brent για το 2020, σύμφωνα με έρευνα του Reuters

Στα 40 δολ/βαρέλι η τιμή του brent για το 2020, σύμφωνα με έρευνα του Reuters
Η συμμόρφωση του ΟΠΕΚ + με τις περικοπές τον Μάιο ήταν 87%

Στα 40 δολ/βαρέλι αναμένεται να σταθεροποιηθούν οι τιμές πετρελαίου φέτος, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Ειδικότερα, η έρευνα 45 αναλυτών προβλέπει σημείο αναφοράς για το brent τα 40,41 δολ/βαρέλι σε σύγκριση με την πρόβλεψη των 37,58 δολ. του περασμένου μήνα.

Από τους 37 που συμμετείχαν τόσο στις δημοσκοπήσεις του Μαΐου όσο και του Ιουνίου, 26 αύξησαν τις προβλέψεις τους για το Brent το 2020. «Ο ρυθμός αυτής της ανάκαμψης θα παραμείνει μέτριος κατά το τρίτο τρίμηνο» δήλωσε ο Harry Tchilinguirian, επικεφαλής της έρευνας εμπορευμάτων στη BNP Paribas.

Ωστόσο, «θα επιταχυνθεί το τρίτο τρίμηνο από τη συνδυασμένη επίδραση των εθελοντικών περιορισμών παραγωγής από τους παραγωγούς του OPEC+ με την αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας που ενισχύεται από νομισματικά και φορολογικά μέτρα τόνωσης».

Υπενθυμίζεται, ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, ομάδα γνωστή ως OPEC +, συμφώνησαν να μειώσουν την προσφορά κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από την 1η Μαΐου για να αντισταθμίσουν την πτώση της τιμής και της ζήτησης του πετρελαίου που προκλήθηκε από την κρίση του κορωνοϊού. Το μερίδιο του ΟΠΕΚ στην περικοπή είναι 6,084 εκατομμύρια bpd.

Η συμμόρφωση του ΟΠΕΚ + με τις περικοπές τον Μάιο ήταν 87%.

Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποίησαν ότι η παγκόσμια αύξηση των περιπτώσεων COVID-19, η οποία ξεπέρασε τα 10,15 εκατομμύρια στις 29 Ιουνίου, θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει περαιτέρω περιορισμούς και να επιβραδύνει οποιαδήποτε οικονομική ανάκαμψη, και με τη σειρά της, τη ζήτηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης