Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συνδέθηκε στο δίκτυο της Ιταλίας από την European Energy το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό της χώρας

Συνδέθηκε στο δίκτυο της Ιταλίας από την European Energy το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό της χώρας
Το έργο έχει έκταση όσο 200 γήπεδα ποδοσφαίρου και είναι σε θέση να παράγει αρκετή καθαρή ισχύ για να καλύψει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μιας πόλης με 200.000 κατοίκους ετησίως

Στο δίκτυο της Ιταλίας συνδέθηκε από την European Energy, φωτοβολταϊκό πάρκο συνολικής ισχύος 103 MW, το οποίο σύμφωνα με το renews, πρόκειται για το μεγαλύτερο τους είδους του στη χώρα.

Η εν λόγω κατασκευή χρειάστηκε αρκετό χρονικό διάστημα για να πραγματοποιηθεί. Το έργο έχει έκταση όσο 200 γήπεδα ποδοσφαίρου και είναι σε θέση να παράγει αρκετή καθαρή ισχύ για να καλύψει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μιας πόλης με 200.000 κατοίκους ετησίως.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της European Energy, Knud Erik Andersen υπογράμμισε την σημαντική επένδυση της εταιρείας του και την αγαστή συνεργασία που ανέπτυξε με τους Ιταλούς υπεργολάβους.

«Περισσότεροι από 400 άνθρωποι συμμετείχαν στην κατασκευή και άλλοι θα αξιοποιηθούν στον τομέα της διατήρησης της συγκεκριμένης δραστηριότητας κατά τη διάρκεια του 30ετούς κύκλου ζωής του εργοστασίου» υπογράμμισε.

Η αιτία της «ζήλιας»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ύψος της οικονομικής επένδυσης που αναμένεται να γίνει την προσεχή 5ετία. «Η Ιταλία είναι μια σημαντική αγορά για εμάς. Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε 800 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια για την ανάπτυξη άλλων έργων στην Ιταλία, όπου οι ηλιόλουστες μέρες και οι συνολικές κλιματολογικές συνθήκες, κάνουν έναν Δανέζο σαν εμένα να ζηλεύει».

Ο επικεφαλής ανάπτυξης του έργου European Energy Italy, Alessandro Migliorini πρόσθεσε: «Οι κλιματολογικές συνθήκες και οι ηλιόλουστες μέρες στη νότια Ιταλία συνδυάζονται τέλεια με την ηλιακή αυτή τεχνολογία. Το έργο κατασκευάζεται από συνολικά 275.000 μονάδες τελευταίας γενιάς με στοιχεία της πιο προηγμένης τεχνολογίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης