Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: 298 μονάδες πάνω ο Dow - Άνοδος 1,92% για τον S&P 500 energy sector - Κέρδη πάνω από 2% για το πετρέλαιο

Wall Street:  298 μονάδες πάνω ο Dow - Άνοδος 1,92% για τον S&P 500 energy sector - Κέρδη πάνω από 2% για το πετρέλαιο
Ο S&P 500 κέρδισε 1,09% και ο Nasdaq 1,09%
Με κέρδη έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη 25/6/2020 αν και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης εναλλάσσονταν μεταξύ κερδών και ζημιών καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων κοροναϊού συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ οι επενδυτές αφομοιώνουν την ανατροπή των κανονισμών για τις μεγάλες τράπεζες.

Ο Dow Jones έκλεισε 298 μονάδες υψηλότερα ή 1,17% στις 25744,71 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 1,09% στις 3083,67 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,92% στις 287,39 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite αυξήθηκε 1,09% στις 10017 μονάδες.

Οι κυριότεροι μέσες τιμές έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα της ημέρας στην τελευταία ώρα των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποδέσμευσης των αποτελεσμάτων για τις μεγάλες τράπεζες.
Οι Bank of America, JPMorgan Chase, Citigroup και Wells Fargo αυξήθηκαν περισσότερο από 3%. Η Goldman Sachs κέρδισε επίσης 3,9% ενώ η Morgan Stanley ενισχύθηκε 3,6%.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 2% σε μια ευμετάβλητη συνεδρίαση την Πέμπτη, ενισχυμένες από ενδείξεις οριακής βελτίωσης στην οικονομία των ΗΠΑ και μια έντονη αύξηση της ζήτησης καυσίμων, αλλά τα κέρδη περιορίστηκαν από την αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ.

Το Brent σημείωσε άνοδο 2,28%, στα 41,23 δολάρια το βαρέλι. Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate ενισχύθηκε 2,26%, στα 38,94 δολάρια το βαρέλι.


H FED βάζει περιορισμούς στις τράπεζες


Η Fed θέτει περιορισμούς στις τράπεζες - Αναστολή στις επαναγορές ιδίων μετοχών - Τί θα γίνει με τα μερίσματα
Η Fed έθεσε νέους περιορισμούς στον αμερικανικό τραπεζικό κλάδο, αφού τα ετήσια stress tests διαπίστωσαν ότι αρκετές τράπεζες θα μπορούσαν να πλησίαζαν επικίνδυνα τα ελάχιστα επίπεδα κεφαλαίου σε σενάρια που συνδέονται με την πανδημία του κορωνοϊού.
Η Fed ανακοίνωσε ότι οι μεγάλες τράπεζες θα υποχρεωθούν να αναστείλουν τις εξαγορές μετοχών και να καλύψουν τις πληρωμές μερισμάτων στο τρέχον επίπεδο για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η ρυθμιστική αρχή είπε επίσης ότι θα επέτρεπε την πληρωμή μερισμάτων μόνο με βάση έναν τύπο που συνδέεται με τα πρόσφατα κέρδη μιας τράπεζας.
Επιπλέον, ο κλάδος θα υπόκειται σε συνεχή έλεγχο:
Για πρώτη φορά στη δεκαετία του ιστορικού των stress tests, οι τράπεζες θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου τα σχέδια τους αργότερα μέσα στο 2020.
Ίσως πρέπει να συνεχίζουν να το κάνουν κάθε τρίμηνο, είπε η ρυθμιστική αρχή.
«Ενώ αναμένω ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται με σύνεση τις κεφαλαιακές τους ανάγκες και απατήσεις και τον κίνδυνο ρευστότητας, και για την υποστήριξη της πραγματικής οικονομίας, υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία για την οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της Fed, Randall Quarles.
«Ως αποτέλεσμα, το Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνει δράση για την πιο έντονη εκτίμηση των συνθηκών των τραπεζών και για να απαιτήσει από τις μεγαλύτερες τράπεζες να λάβουν συνετά μέτρα για τη διατήρηση του κεφαλαίου τους επόμενους μήνες».
Η κίνηση σηματοδοτεί ότι η άνευ προηγουμένου φύση της πανδημίας του κορωναϊού και η δυσκολία στην πρόβλεψη του μέλλοντος, κάνει την Fed προσεκτική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης