Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Σάλος από τις αποκαλύψεις Μιωνή για Παππά και Παπαγγελόπουλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Σάλος από τις αποκαλύψεις Μιωνή για Παππά και Παπαγγελόπουλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Ο επιχειρηματίας κατέθεσε ηχητικό υλικό στην προανακριτική επιτροπή - Κάποιοι βγάζουν λεφτά φέρεται να λέει ο κ.Παππάς
Στα ύψη ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο η αποκάλυψη του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και το ηχογραφημένο ντοκουμέντο που αποκάλυψε στην Προανακριτική της Βουλής, το οποίο περιείχε συνομιλία του με τον Νίκο Παππά σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο Νίκος Παππάς τού είχε πει στη συνομιλία που είχαν το 2016, ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά», και μάλιστα «πολλά λεφτά» και ότι «έκανε το δικό του outsourcing».

Η μαγνητοφωνημένη συνομιλία πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου 2016 και έγινε στην Κύπρο, όπως φαίνεται από το ντοκουμέντο που κατέθεσε ο Σάμπι Μιωνή. Στην συνομιλία αυτή, ο Νίκος Παππάς, τότε υπουργός Επικρατείας και alter ego του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εμφανίζεται να παραδέχεται πως το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε τις παράλληλες δραστηριότητες -outsourcing- του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου -από τις οποίες «κάποιοι έβγαζαν πολλά λεφτά». Μάλιστα, ο κ. Παππάς εμφανίζεται να λέει ότι «μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε», αλλά το «no go» (το μη περαιτέρω δηλαδή) είναι όταν «κάμπτουν την ατζέντα του μαγαζιού», εννοώντας του ΣΥΡΙΖΑ ή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στον εισαγγελέα οι αποκαλύψεις Μιωνή

Η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής, αποφάσισε να στείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα τα πρακτικά από την αρχική κατάθεση του Νίκου Παππά στην προανακριτική επιτροπή, αλλά και το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στη Βουλή ο Σάμπυ Μιωνής, με το ερώτημα της ψευδορκίας. Μάλιστα, ο Θανάσης Πλεύρης ανέφερε ότι οι διάλογοι που ακούγονται στο ηχητικό είναι εντελώς διαφορετικοί από όσα είχε καταθέσει ο κ. Παππάς στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον κ. Παπαγγελόπουλο και γι’ αυτό υπάρχει θέμα για το οποίο πρέπει να αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Ο κ. Πλεύρης απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας τους πώς είναι δυνατόν να ακούν ότι το κόμμα τους ανέχεται την ατζέντα Παπαγγελοπούλου για τα λεφτά εάν δεν χαλάει τις δικές τους δουλειές.
ΚΙΝΑΛ: Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ

Το Κίνημα Αλλαγής, ζήτησε «να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας ότι «αυτά δεν χωρούν στη Δημοκρατία» και επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον μόνιμο χορηγό της δεξιάς». Οπως σημειώνει «το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα, το προοδευτικό αντίβαρο, απέναντι στην πολιτική της δεξιάς».
Ενδιαφέρον έχουν όμως και οι αντιδράσεις των «αμέσως ενδιαφερομένων»

Οι δύο εκδοχές του Νίκου Παππά για το ηχητικό ντοκουμέντο

Αρχικά ο Νίκος Παππάς είχε κάνει λόγο για αντιπερισπασμό της ΝΔ και παρακράτος, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια κατασκευασμένη συνομιλία, προϊόν εγκλήματος.
Ωστόσο, λίγο αργότερα, προέβη σε νέα - διορθωτική - δήλωση στη Βουλή, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στη Βουλή ο επιχειρηματίας για τον διάλογο που είχε με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ το 2016. Ο Ν. Παππάς αυτή τη φορά υποστήριξε πως οι αναφορές σε «ατζέντα» και σε «δουλειές με λεφτά» δεν αφορούσαν τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, αλλά τους κ.κ. Σαμαρά, Μιωνή, Παπασταύρου. Μάλιστα, ο Ν. Παππάς κάνει λόγο για μαφιόζικες μεθόδους από τη Νέα Δημοκρατία όσον αφορά το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στην προανακριτική ο κύριος Μιωνή.

Πηγή:iefimerida
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης