Στα 2.099 MW η συνιολική εγκατεστημένη ισχύς των ΑΠΕ από τα αιολικά στην Αργεντινή

Στα 2.099 MW η συνιολική εγκατεστημένη ισχύς των ΑΠΕ από τα αιολικά στην Αργεντινή
Bασικός στόχος της Αργεντινής είναι η επίτευξη του 20% κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, να προέρχεται από τις ΑΠΕ ως τον Δεκέμβριο του 2025

Συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στις ανανεώσιμες πηγές η Αργεντινή, παρά το δύσκολο μακροοικονομικό πλαίσιο των πολιτικών της. Σε ρόλο βασικού πρωταγωνιστή στις εν λόγω εξελίξεις, η τεχνολογία αιολικής ενέργειας με ανεμογεννήτριες.

Η όλη αυτή προσπάθεια αποκτά περισσότερο βάθος και αξία, δεδομένων των αντικειμενικών δυσκολιών που αφορούν τους περιορισμούς που επέβαλαν τα lockdowns και η πολιτικές πρακτικές της χώρας. Παρόλα αυτά, η πρόοδος των ΑΠΕ δεν επηρεάστηκε και δεν επιβραδύνθηκε.

Με την είσοδο στην αγορά νέων έργων όπως το αιολικό πάρκο Vientos Neuquinos I, που βρίσκεται στην επαρχία Neuquén, η συνολική ανανεώσιμη εγκατεστημένη ισχύς έφτασε τα 3.222 MW σε όλη των χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι βασικός στόχος της Αργεντινής είναι η επίτευξη του 20% κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, να προέρχεται από τις ΑΠΕ ως τον Δεκέμβριο του 2025.

Το τελευταίο ρεκόρ που κατέγραψε η Compañía Administradora del Mercado Mayorista Eléctrico S.A. (Cammesa) ήταν στις 11 Απριλίου όταν ικανοποιήθηκε το 18,5% της συνολικής ζήτησης.

Αναφορικά με τα μερίδια, 2099 MW προέρχονται από τα αιολικά πάρκα. Στη δεύτερη θέση, τα υδροηλεκτρικά έχουν συνεισφορά 496 MW και στην τρίτη θέση βρίσκεται η βιοενέργεια με  170 MW στη συνολική ισχύ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης