Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Trump και Erdogan έχουν συμφωνήσει για τη Λιβύη

tags :
Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Trump και Erdogan έχουν συμφωνήσει για τη Λιβύη
Ο πρόεδρός μας πρότεινε στον Αμερικανό πρόεδρο να συνεργαστούμε Τουρκία και ΗΠΑ μαζί στη Λιβύη και ο Trump ανταποκρίθηκε θετικά δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Μία δήλωση «βόμβα» έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, M. Cavusoglu, ο οποίος μιλώντας σε φόρουμ που οργάνωσε η Τουρκo-Αμερικανική Ένωση TASC, ανέφερε ότι ΗΠΑ και Τουρκία συμφώνησαν να συνεργαστούν στη Λιβύη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive.com, ο Cavusoglu αναφερόμενος στο τηλεφώνημα που είχαν πριν από μία εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος με τον Trump αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ διάκεινται θετικά σε έναν πιο ενεργή ρόλο στη Λιβύη και συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις με την Τουρκία.
«Η Αμερική προσπαθεί να έχει έναν πιο ενεργό ρόλο στη Λιβύη.
Ο πρόεδρός μας πρότεινε στον Αμερικανό πρόεδρο να συνεργαστούμε Τουρκία και ΗΠΑ μαζί στη Λιβύη και ο Trump ανταποκρίθηκε θετικά.
Κι εμείς σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών, αλλά και σε επίπεδο υπουργείων Άμυνας και μυστικών υπηρεσιών πήραμε την εντολή να συνεργαστούμε.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο. Είναι σημαντικό να υπάρξει μία κοινή ενέργεια για τη σταθερότητα στην περιοχή και για το μέλλον της Λιβύης», φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης